Știrile zilei de6 decembrie 2023

La Dorna Arini a răsunat, din nou, “Cântecul cetinii”!

Primăria şi Consiliul Local Dorna Arini au organizat pe 22 și 23 august Festivalul “Cântecul cetinii”, una dintre cele mai longevive serbări de comună din Bazinul Dornelor. Inițiată de către profesorul Mihai Vleju în 1996, sărbătoarea și-a derulat anul acesta cea de-a XIX-a ediţie.

Sâmbătă, de la ora 19.00, spectacolul a debutat cu Formaţia HORA din Suceava, cea care s-a ocupat de cea mai mare parte din seară, de antrenamentul celor aflați pe terenul de sport al Școlii generale din comună. Recitalurile de muzică pop-dance au fost susținute de către Cosmina Țâcșa, una dintre cele mai sensibile voci din zonă, dar și de către câştigătorul primei ediţii X-Factor, Andrei Leonte.

A fost doar preambulul zilei de duminică, atunci când au evoluat în regalul de folclor, după ora 14.00, Ansamblul „Braduleţul”, Ionela Niţucă, Ansamblul „Plaiurile Dornelor”, Mădălina Candrea, Ansamblul Studențesc „Doina Carpaţilor” din Iaşi, Ionuţ Candrea, Marius Zgâianu și Ansamblul „Străjerii Bucovinei” din Pojorâta, Viorica Macovei, Adriana Bucevschi, Narcis Precup, invitații speciali ai ediției de anul acesta fiind Lucian şi Alexandra Drăgan. După lăsatul întunericului focurile de artificii au luminat pădurea de pe Podirei, primarul Ioan Moraru promițând o ediție jubiliară în 2016.

cantecul_cetinii_dorna_arini

Au fost premiate 9 cupluri de aur, reprezentanții Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, precum și meșterii populari, îndrumați de profesorul Mihai Vleju (Mihai Țarcă, Emanuel Popa, Gabriel Păcuraru, Ioan Ungureanu, Antonie Ungureanu, Olga Anisie, Mihaela Șteul, Rodica Roșu și Elena Cioată). O distincție specială a primit și atletul Daniel Mihăescu, fiu al comunei, unul dintre cei mai medaliați sportivi ai CSM Dorna, acolo unde este antrenat de către Cristi Prâsneac.

Oficiliatățile județene au fost reprezentate de către președintele CJ Cătălin Nechifor, prefectul Constantin Harasim, deputatul Cezar Cioată și senatorul Neculai Bereanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *