S-a urcat pe un bloc de pe strada Mălinilor și a amenințat că se sinucide (FOTO/AUDIO)

Ziua de marți, 16 iunie, a fost una dificilă pentru polițiștii și pompieriii municipiului Vatra Dornei. Încă de la primele ore ale dimineții, un bărbat s-a urcat pe acoperișul unui bloc de pe strada Mălinilor și a amenințat că se sinucide. Organele abilitate au purtat negocieri preț de circa trei ore până să reușească să îl convingă pe bărbat să renunțe la gestul extrem pe care dorea să îl facă, sub privirile oamenilor, dar și a reprezentanților Primăriei Municipiului.

Ascultă, mai jos, declarația de presă a celui care l-a salvat pe tânăr!

sinucigas

În jurul orei 06:16, un bărbat a sunat la Serviciul Unic de Urgență 112 pentru a anunța faptul că o persoană s-a urcat pe un bloc de pe strada Mălinilor, cu intenția de a se arunca în gol, în încercarea de a se sinucide. Este vorba despre acoperișul blocului A10, bărbatul postându-se într-o poziție periculoasă pe colțul blocului (vezi foto), existând posibilitatea de a aluneca fără voia lui.

Bărbatul, în vârstă de 21 de ani, este domiciliat în comuna Coșna, iar după ce a intrat în vorbă cu echipele de intervenție, a povestit ce l-a împins să recurgă la acest gest extrem. Din spusele sale, mama sa se află în pușcărie, iar tatăl său este decedat, tânărul considerând că nu mai avea nici un motiv pentru a trăi. La fața locului s-au deplasat mai mulți polițiști, pompieri de la ISU Vatra Dornei și reprezentanți ai Primăriei Vatra Dornei, mai apoi fiind chemați și preotul din Coșna, dar și bunicul tânărului.

Negocierile cu acesta au durat circa trei ore, într-un final tânărul fiind convins să renunțe la intenția suicidară. Acesta a fost transportat la Spitalul de Psihiatrie din Câmpulunf Moldovenesc, un a rămas internat pentru a primi îngrijirile adecvate. Din informații, se pare că tânărul nu a fost la prima tentativă de a se sinucide, un astfel de scenariu având loc, cu câteva luni în urmă, în capitală.

foto via Monitorul de Suceava

1 comentariu publicat:

  1. darling

    Acest tânăr ar trebui tratat cum trebuie, dacă acesta nu se află la pima tentativă de acest gen sigur o va mai face şi atunci chiar poate nu-l mai ajută nimeni. Vai de capul lor tinerii din ziua de azi, dacă ar fi avut unde munci, poate nu ajungea la un gest extrem, a fost un copil necăjit, bătut de soartă, este un tânăr fără viitor, fără un loc de muncă şi posibilitatea de a se întretine singur, precis stă la parintele din Coşna, unde are cât de cât o masă şi un pat, dar pentru cât timp, nu va putea sta acolo la nesfarşit. Bine ar fi dacă norocul i-ar surâde şi ar avea posibilitatea să muncească , să-şi câtige acolo un ban , cât de cât, să poată trăi şi el în lumea asta crudă, care nu-l ajută deloc, un pic mai bine şi nu să stea la mila cuiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *