Doi profesori dorneni au participat la un curs Comenius în Instanbul

În perioada 1–7 iulie 2013, în Istanbul, Turcia, s-a desfășurat cursul intitulat ”EU – Magic Effective Use of Modern Technology And Games In Classrooms”, la care au participat doi profesori dorneni: Liuța Jucan, Școala Gimnazială Nr. 4, și subsemnata, Claudia–Anca Dimitriu, Școala Gimnazială Nr. 2. Pentru participarea la această activitate de formare, am obținut granturi prin Programul Sectorial Comenius – Mobilități individuale de formare continuă, program desfășurat în cadrul ANPCDEFP, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

DSC02369

La curs au luat parte 44 de profesori din 11 țări, din România fiind cel mai mare număr de profesori, şi anume 17. Cursul s-a desfășurat în limba engleză, în manieră interactivă. Scopul acestuia a fost îmbogățirea paletei de metode a cadrelor didactice, utilizînd tehnologia informaticii și a jocurilor în sala de clasă. Prelegirile au fost conduse de doi profesori: Jarmila Novotna, profesor de matematică la Universitatea Charles din Praga, şi Ersin Ozseven, profesor de informatică, organizatorul cursului din Turcia.

Noțiunile teoretice au fost completate de aplicații practice, fiind utilizată platforma educațională ActivInspire în crearea de jocuri utile și plăcute elevilor, cu scopul de a facilita învățarea. În vederea cunoașterii și înțelegerii diversității culturale și a socializării între participanții din diferite țări, au fost organizate excursii interesante în Istanbul și în împrejurimi. Astfel, am vizitat importante monumente care amintesc de episoade însemnate din trecutul și prezentul Turciei, trecut și prezent care se întâlnesc la fiecare pas, într-o împletire permanentă, într-un oraș mult prea aglomerat. Am fost cuceriți de Muzeul Sfânta Sofia, Palatul Topkapi, Moscheea Albastră, Basilica Cistern Yerebatan, Marele Bazar, Bazarul de mirodenii și am călătorit cu vaporul prin Strâmtoarea Bosfor, spre Insulele Adalar.

Experiența a fost, cu adevărat, una de neuitat. Ne-am întors impresionate de competențele dobândite la curs, dar și de farmecul marelui oraș aflat pe țărmurile a două continente și la confluența a două lumi.

prof. Claudia–Anca Dimitriu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *