Știrile zilei de5 decembrie 2023

Gabriel Bularda, locul întâi în prima etapă de Grand Prix de Cupă Mondială

Duminică, 7 iunie, în localitatea Zelezniki din Slovenia, s-a desfășurat prima etapă de Grand Prix de Cupă Mondială la Alergare Montană, unde atleți ai Clubului Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei au reușit rezultate excelente în proba de 7 kilometri și 300 de metri.

csm_slovenia

Cu o diferență de nivel de 700 de metri, cursa a fost destul de grea pentru sportivii dorneni, însă au făcut față cu bine traseului montan și s-au clasat pe locuri excelente. Gabriel Bularda, noua descoperire a antrenorului Cristian Prâsneac, a făcut o cursă remarcabilă și a trecut linia de finish pe primul loc, în proba de juniori I. În aceeași probă, Miron Alexandru a terminat traseul pe locul al șaptelea.

„Sunt extrem de mulțumit de cursa făcută de Gabriel, care a câștigat pe parcursul traseului două minute față de următorul atlet care a trecut linia de finish. Cursa a fost o verificare de timpi înainte de Campionatul European de Alergare Montană, care va avea loc pe 4 iulie la Porto Moniz, în Portugalia”, a declarat Cristian Prâsneac.

În aceeași competiție, în proba pentru seniori, de 12 kilometri și cu o diferență de nivel de 1100 de metri, Andrei Leancă a reușit clasarea pe locul al zecelea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *