Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge și în acest an în Bucovina cu mașinile!

Lumina Sfântă, adusă de la Ierusalim, va ajunge și în acest an în Bucovina, în seara zilei de sâmbătă, cu un avion până la Bacău, fiind mai apoi preluată de mașini, din cauza faptului că aeroportul din Suceava se află în modernizare și nu poate fi utilizat.

inviere_catedrala

foto de Adrian Marius

Conform unui comunicat de presă emis de Consiliul Județean Suceava, Lumina Sfântă va ajunge și în acest în județul Suceava, în seara de Înviere, de unde va fi mai apoi distribuită către mănăstiri și biserici din fața lăcașului de cult „Sfântul Ilie” din Fălticeni. Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă și la bisericile din stațiunea Vatra Dornei, imediat după ce va fi preluată de la biserica „Sfântul Ilie” din Fălticeni.

În același comunicat de presă se arată că se va reveni cu precizări suplimentare privind ora la care Lumina de la Ierusalim va ajunge în județul nostru, pentru ca mai apoi să fie preluată și distribuită bisericilor și mănăstirilor bucovinene. Intervalul de ore va fi stabilit în funcție de programul de zbor al avionului, până pe aeroportul băcăuan, dar și de ora sosirii aeronavei de la Ierusalim pe Aeroportul Internațional Otopeni.

O situație asemănătoare s-a produs și anul trecut, atunci când, tot din cauza modernizării aeroportului sucevean, Lumina Harică a fost adusă cu avionul până pe Aeroportul Bacău, fiind mai apoi preluată de mașini și adusă în Bucovina cu antemergător al Poliției Rutiere.

1 comentariu publicat:

  1. bucovineanul

    Sf. Lumina de la Ierusalim sta in Sf. Altar al Catedralei Ortodoxe Sf. Treime din Vatra Dornei, de cel putin cinci ani. Este tot timpul prezenta in Sf. Altar si lumineaza la propriu si la figurat pe toti cei ce o cinstesc.

    veniti de luati LUMINA de la Catedrala Sf. Treime din Vatra Donrei !

    Sf. Sarbatoare a Invierii Domnului sa aduca in inimile credinciosilor ortodocsi dorneni Lumina !

    bucovineanul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *