Primarul Viluț Mezdrea anunță începerea lucrărilor pentru Centrul de colectare a deșeurilor cu aport voluntar.

Edilul comunei Poiana Stampei a anunțat, printr-o postare, pe facebook că astăzi, 31 ianuarie, au început lucrările pentru obiectivul de investiții „Construire Centru de colectare a deșeurilor cu aport voluntar în comuna Poiana Stampei”.
Centrul va fi construit în zona fostei fabrici de exploatare a turbei din Poiana Stampei, pe o suprafață de aproximativ 2.400 de metri pătrați.
Valoarea proiectului este de aproximativ 900.000 euro (inclusiv TVA) asigurați integral din fonduri europene PNRR, iar termenul de finalizare este septembrie 2024.

Administrația locală a transmis că centrul de colectare a deșeurilor va fi construit într-o zonă nelocuită, pe o suprafață de aproximativ 2.400 de metri pătrați, din care aproximativ 1.800 de metri pătrați sunt destinați unei platforme betonate. Edilul de la Poiana Stampei susține că această investiție va asigura colectarea deșeurilor reciclabile, dar și speciale, precum echipamente electrice și electronice, deșeuri voluminoase, periculoase, dar și deșeuri din materiale de construcții, care, în prezent, nu se pot colecta în sistemul door-to-door.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *