Turneu de suces pentru „Poienița” la Alexandria și București

Alaiul obiceiurilor de iarnă din Țara Dornelor, realizat și anul acesta de către Ansamblul „Poienița” din Poiana Stampei și- a început periplul cu câteva spectacole de ținută și apariții în emisiuni la posturi tv naționale.

Coordonați de către inimosul profesor Dănuț Lăcătuș și neobositul director al Casei de Cultură „Elisei Todașcă”, Petrică Chiforescu, grupul de copii și tineri a avut o primă oprire duminică, 10 decembrie, într-una dintre cele mai frumoase săli de spectacol din țară – Sala Radiodifuziunii Române din București. Alături de renumiți artiști și ansambluri folclorice din toate zonele istorice ale României, Ansamblul „Poienița” – emblema comunei Poiana Stampei, a prezentat colinde, datini și obiceiuri din Bucovina, în fata unui public foarte select.

În aceeași seară, tinerii din Poiana Stampei au evoluat pe scena celui mai mare Târg de Crăciun din țară. Spectacolul, organizat sub patronajul Primăriei Capitalei și prezentat de către Iuliana Tudor, le-a prilejuit tinerilor păstrători ai tradițiilor din Țara Dornelor deschiderea unui recital de sărbători al îndrăgitului artist Paul Surugiu -Fuego.

Luni, 11 decembrie, turneul a continuat în orașul regretatului artist Liviu Vasilică. Alexandria a răsunat de frumoasele colinde, datini și obiceiurile bucovinene care au făcut deliciul publicului teleormanean în spectacolul găzduit de sala Centrului Cultural din localitate.

În ultima zi de turneu „Poienița” a fost invitată la emisiunea de dimineață a postului Antena Stars, în direct la „Star Matinal” . Înafara prestației lăudate de către realizatori dar și de telespectatori pe rețelele de socializare, ambasadorii autenticului din Poiana aStampei au impresionat și prin coșul cu bunătăți tradiționale oferit gazdelor. N-au lipsit produsele naturale din carne, băuturile tari, dulcețurile, colacul și cobza de păstrăv, în cetină de brad, Alexia Talavutis și Dima Trofim abținându-se cu greu să nu guste până la finalul emisiei live.

Prestația de la matinal i-a atras atenția și binecunoscutei realizatoare Mirela Vaida, cei 55 de poienari fiind invitați și la filmările pentru emisiunea „Petrecem românește” ce va fi difuzată pe 27 decembrie.

A fost o mândrie pentru noi să prezentăm frumusețea datinilor noastre strămoșești pe mari scene din țară! Mulțumim pentru sprijin și încredere Primăriei și Consiliului Local, în mod deosebit domnului primar Vilut Mezdrea” au declarat conducătorii delegației din Poiana Stampei pe drumul de întoarcere. Ansamblul va reveni acasă în dimineața zilei de miercuri, 13 decembrie, urmând a pregăti în detaliu evenimentul „Sfânta seară de Crăciun” de pe 25 decembrie, ajuns anul acesta la ediția a XXII-a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *