Știrile zilei de8 decembrie 2023

Poiana Stampei devine capitala atletismului românesc

Pe 21 și 28 octombrie, capitala atletismului românesc se mută în Bucovina. Poiana Stampei va fi, pentru două week-end-uri, gazda ediției de anul acesta a Campionatului Național de Cros. La întrecere sunt așteptați peste 1000 de atleți din toată țara. Festivitatea de deschidere este programată vineri, 20 octombrie, de la ora 17.00 și va fi încununată de un spectacol oferit de Ansamblul „Poienița”

Deși nu va putea fi prezentă la eveniment, Anișoara Cușmir-Stanciu, președintele Federația Română de Atletism a transmis un mesaj de mulțumire pentru organizatori și de susținere pentru sportivi: „Sincere mulțumiri pentru efort și dedicare autorităților locale din Poiana Stampei pentru organizarea acestei competiții. Evenimetul va fi un succes și va oferi oportunitatea sportivilor noștri de a-și testa limitele și de a se bucura de spiritul competiției. Felicitări pentru munca depusă și mult succes atleților!

Competiția din acest weekend va debuta sâmbătă, 21 octombrie de la ora 10.00, până la ora 13.00 fiind programate finalele de la grupele U18, U16, C1 și C2. De la ora 13.40 vor lua startul în etapa 1 a CN de Cros, seniorii și grupele U23 și U20.

Iată că, încă o dată, se demonstrează că efortul administrației publice locale de a investi în infrastructura sportivă dă roade, iar Campionatul Național de Cros este ca un răspuns la eforturile noastre. Mă bucur enorm că Federația Română de Atletism, prin domnul Cristian Prâsneac, a ales această localitate frumoasă din zona de munte pentru a fi gazda acestei competiții naționale. Așteptăm, zilele acestea, la Poiana Stampei, în jur de 1000 de sportivi, dar și oficialități, care vor veni aici și vor descoperi frumusețile zonei de munte. Veniți la Poiana Stampei pentru că avem o infrastructură sportivă și ceea ce este necesar pentru ca o astfel de competiție să poată fi organizată în cele mai bune condiții!”, a declarat primarul localității gazdă a competiției, ing. Viluț Mezdrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *