Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani va avea Tururi Ghidate Audio

Asociația de Ecoturism Țara Dornelor și Administrația Parcului Național Călimani R.A. vă invită să participați sâmbătă, 16 septembrie, între orele 11.00 și 15.00, la „Ziua Porților Deschise la Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani” din comuna Șaru Dornei, județul Suceava.
Evenimentul marchează inaugurarea turului ghidat audio la Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani, o premieră în destinația de ecoturism Țara Dornelor! Acest tur oferă oaspeților o oportunitate unică de a explora minunile naturale ale Parcului Național Călimani într-un mod interactiv și captivant. Tururile ghidate audio vor fi accesibile prin intermediul unor dispozitive speciale, similare telefoanelor mobile echipate cu tastatură. Aceste dispozitive au fost concepute pentru a oferi vizitatorilor libertatea de a explora traseul din Centrul de Vizitare în ritmul lor propriu și de a selecta informațiile care îi interesează în timpul turului. Durata totală a turului este de aproximativ treizeci de minute, iar varianta audio este disponibilă și în limba engleză.
Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Călătorie audio la Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani, în Țara Dornelor!”, proiect finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România prin programul Spații Verzi – Arii Naturale Protejate 2023.

Ziua Porților Deschise este dedicată tuturor celor pasionați să descopere frumusețea și importanța ecoturismului în Țara Dornelor. Elevi, tineri, copii, părinți, bunici, profesori, vizitatori din alte zone și toți cei dornici să învețe mai multe despre Parcul Național Călimani.

Programul evenimentului va fi plin de activități captivante:
• Tururi ghidate audio, în cascadă, pentru grupuri mici de până la 10 persoane, care vor oferi o călătorie vizuală și auditivă în fascinanta poveste a Parcului Național Călimani.
• Atelier de desen pentru copii, unde micuții pot lăsa imaginația să zburde și să creeze opere inspirate din flora și fauna Parcului.
• Sesiune de întrebări și răspunsuri (Q&A) despre Parcul Național Călimani.
• Degustare de produse locale, montane, din Țara Dornelor.
• Timp de relaxare și socializare.
• Prezentarea proiectului care a făcut posibilă această primă călătorie audio în aria naturală protejată, Parcul Național Călimani.

Accesul participanților este gratuit! Pentru informații actualizate, rămâneți conectați la pagina de facebook a evenimentului.
Vă așteptăm pe 16 septembrie la Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani, Șaru Dornei nr. 54C. Ne dorim să transformăm această zi într-un moment memorabil pentru comunitate și pentru minunile naturale pe care le protejăm și le admirăm în acest parc natural extraordinar!

Parcul Naţional Călimani este o arie naturală protejată ce are ca scop conservarea ecosistemelor și habitatelor valoroase, cum sunt pădurile de molid cu zâmbru, tufărișurile de jneapăn cu smârdar, pajiștile cu bujori de munte (Rhododendron), gențiene, toporași, sclipeți. Zâmbrul (PinusCembra) mai poate fi găsit în România doar în câteva zone izolate din Carpații Orientali și Meridionali.
Cu o suprafață de peste 24.000 de hectare, Parcul Național Călimani este cel mai extins masiv vulcanic din întregul lanț al Carpaților, ce se întinde pe raza a patru județe din România: Mureș, Bistrița-Năsăud, Harghita și Suceava. Zona cuprinsă în Țara Dornelor se evidențiază prin prezența uriașei caldere vulcanice, cu un diametru de aproximativ 10 km, fiind cea mai mare din Europa.
Info suplimentare: https://calimani.ro/ și https://taradornelor.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *