„Cântecul Cetinii” își „cântă” ediția a XXV-a la Dorna Arini

Dorna Arini îmbracă, în weekend, haine de sărbătoare, în frumoasa comună de pe valea Bistriței urmând a avea loc o nouă ediție, jubiliară, a uneia dintre cele mai longevive manifestări din Țara Dornelor – a XXV-a ediție a Festivalului Internațional „Cântecul Cetinii”

Evenimentul debutează sâmbătă, 19 august 2023, începând cu ora 18.00, când la Căminul Cultural „Savin Alexievici” va fi oficiată slujba de sfințire a noului Muzeu Etnografic. Mai apoi, de la ora 19.00, pe terenul de fotbal, de vis-a-vs- de Dispensarul uman, vor debuta spectacolele de la scenă, fiind programat recitalul unei formații care făcea furori în anii ’80-’90: Generic, alături de emblematicul solist Dan Ciotoi. Seara se va încheia cu discotecă în aer liber, alături de Mr. BIG.

Duminică, 20 august, la ora 13.00, va fi organizată parada călăreților și a trăsurilor, punctul final fiind tot terenul de fotbal, locația urmând a fi gazda spectacolului ediției aniversare a evenimentului. Vor evolua, în ordine Mădălina Candrea – Băbuț și grupul vocal „Flori de cântec”, Cristian Pomohaci, Ansamblul „Poienița” Poiana Stampei, Doina și Ciprian Petroaie, Paul Ananie, Ansamblul „Plaiurile Dornelor” – Clubul Copiilor Vatra Dornei, Dya & Dya’s Kids, Ansamblul „Plai Bucovinean” Dorna Candrenilor, Roxana Chiruță, Olivia Titieni, Daria Bodnar, Petronela Butnariu, Ansamblul „Brădulețul” & Matilda Pascal Cojocărița, seara fiind programat și un mult-așteptat foc de artificii.

„Dragii mei, cu mare bucurie, vă invit, în numele Primăriei și a Consiliului Local la sărbătoarea comunei noastre. „Cântecul Cetinii” ajunge anul acesta la ediția a XXV-a, fiind una dintre cele mai longevive din Țara Dornelor, chiar din întreg județul! Și mă bucur că anul acesta perioada de desfășurare i-a inspirat si pe vecinii noștri. Deschidem sâmbătă seară cu sfințirea noului Muzeu Etnografic de la Căminul Cultural «Savin Alexievici» și cu recitalul legendarei formații Generic și încheiem duminică, după lăsatul întunericului, cu un frumos foc de artificii”, a declarat Andrei Mazăre, primarul comunei Dorna Arini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *