Știrile zilei de29 februarie 2024

EXCLUSIV/FOTO/VIDEO. Iată momentul producerii accidentului rutier grav de astăzi din Pasul Mestecăniș

Momentul producerii accidentului rutier grav, de vineri, din Pasul Mestecăniș a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă. În filmarea obținută de reporterii Monitorului de Dorna se observă cum șoferul autoutilitarei, care se deplasa dinspre Pojorâta spre Iacobeni, a intrat cu viteză într-un viraj la dreapta, a derapat pe carosabil, a pătruns pe contrasens și s-a izbit violent de un autoturism care circula regulamentar pe banda de urcare de pe Mestecăniș.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se poate observa cât de violentă a fost ciocnirea dintre cele două autovehicule – motorul autoutilitarei fiind aruncat pe carosabil – dar și cum, imediat după impactul puternic, autoturismul marca Volvo a fost proiectat în afara părții carosabile, s-a răsturnat, iar mai apoi s-a oprit pe un teren din imediata apropiere a șoselei.

Amintim faptul că vineri după-amiază, pe 23 iunie 2023, aproape de ora 15:00, un accident rutier grav s-a petrecut în Pasul Mestecăniș. În incidentul rutier au fost implicate două autovehicule, în care se aflau cinci persoane, printre care și un copil. Ajunși la fața locului, salvatorii au găsit o persoană de sex feminin în stare de inconștiență, căreia i-au fost aplicate manevrele de resuscitare.

Ulterior, toți cei implicați în accidentul rutier au fost transportați la cea mai apropiată unitate medicală pentru investigații suplimentare și acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Au intervenit la fața locului pompierii militari de la Detașamentul de Pompieri din Vatra Dornei, dar și de la Detașamentul de Pompieri din Câmpulung Moldovenesc, cu două autospeciale cu tehnică pentru descarcerare, o ambulanță SMURD B2, dar și două echipaje din partea SAJ Suceava.

12 comentarii publicate:

 1. Vlad

  Sunt foarte curios care este cauza derapării. Menționez că am pățit-o și eu în Pasul Mestecăniș acum câteva săptămâni să derapez cu motocicleta și să și cad. Într-un mod în care îmi stârnește suspiciuni, aveam 30 km/h maxim într-o curbă și roata mi-a derapat de parcă eram pe gheață.

 2. Adrian

  Se pare că până la urmă trebuie să se întâmple un accident grav cu morți. Numai așa se vor lua măsuri de reasfaltare. Calitatea covorului asfaltic de pe toată raza județului Suceava este de cea mai proastă calitate din toată țara.

 3. Alex

  Acolo de ce nu este perete despărțitor de beton? Așa cum este în alte zone? Au alte treburi de făcut cu banii băieții deștepți din județ?

 4. Ionel

  Firmele care au modernizat șoseaua între Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc nu au folosit piatra indicată de către proiectant. Se zvonește că au folosit balastru în mixtură asfaltică, de aceea șoseaua este atât de alunecoasă. Și eu m-am învârtit de două ori, la viteză foarte mică, în curbele de pe șosea. Dacă drumul este umed, viteza duce 100% la producerea de accidente. Dovadă stau parapeții făcuți praf aproape pe mai toată lungimea Pasului Mestecăniș. Lucru ca la români, adică de mântuială și șpăgi mari la recepție! Nemernici, ca de obicei!

 5. Ionuț

  Nu mai comentați aiurea! Viteza își spune cuvântul, mai ales la carosabilul umed!

 6. Ignat

  Și noi ne-am înâvrtit cu mașina de câteva ori: viteză mică, în urcare, fix în curbe! Groaznic! Norocul nostru că nu veneau mașini de pe contrasens și nu s-a întâmplat vreo nenorocire! Umed puțin era… Prin stație toți șoferii profesioniști, obișnuiți cu drumul, povesteau despre covorul asfaltic. O eroare și o oroare! Este foarte alunecos! Câte evenimente rutiere trebuie să se mai întâmple pentru remedierea acestui eșec?

 7. Gigi

  Calitatea asfaltului lasă de dorit! Se știe asta până sus de tot, dar toți zic „lasă că merge și așa”!

 8. Ella

  În curbe nu este cobor asfaltic, nu știu din ce motiv! Cineva cu mintea luminată a considerat ca în curbe să se zgârie asfaltul pentru a se încetini viteza, dar rezultatul este dezastruos! Trec foarte des prin zonă, iar în curbe aluneci ca pe griblură chiar și la viteze mici datorită acelor dungi lăsate prin rașchetat. Rezultatul este total opus celui scontat (dacă au vrut să reducă accidentele), acum s-au triplat! Dacă carosabilul este și umed atunci mașina devine pur și simplu sanie. Vă spun din proprie experiență, este ceva de groază în acele curbe cu asfaltul decopertat în dungi. Prima dată am crezut că se lucrează la drum! Chiar în fața mea un microbuz a intrat în șanț din cauza acelor porțiuni zgâriate (și nu avea viteză) încă de acum trei ani!

 9. Ella

  De câte ori trec prin zonă am niște emoții groaznice cu gândul la acele porțiuni! Mai ales în curbe circul foarte încet (10-20 km/h)! Am anvelope noi, dar dacă piști frâna sanie scrie pe mașină dacă este și umed. Ce să mai zicem dacă ești luat prin surprindere și nu cunoști drumul? Așa se întâmplă, nu doar viteza este de vină! Pur și simplu acele porțiuni de asfalt rașchetat pe lungul drumului, din curbe, sunt capcane ale morții amplasate de cineva care nu a gândit deloc sau a gândit rău intenționat!

 10. Vasile

  Nu avti rabdare si conduceti haotic, cauza tutoror accidentelor! adica proasta educatie, inconstienta, prostie, si pe sosea si in viata voastra de zi cu zi.

 11. Radu

  Nu sunt din Sv dar am avut ocazia sa tranzitez mestecanisul de câteva ori
  Nu vorbiti de viteza pe acel trinson
  Cu 100 cu 30 când atingi frana,la fel pleacă masina
  Ii dezastru asfaltul
  Am pățit-o chiar si in iarna cu asfalt uscat,acoperit de sare,am atins frana și m-am oprit la o palma de parapet și nu aveam viteza.
  In accidentul asta e vorba și de viteza,nu incape discutia dar mai intai de toate covorul asfaltic ii dezastru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *