Știrile zilei de9 decembrie 2023

Finanțare pentru tineri sportivi și artiști prin programul MOL România de promovare a talentelor

Organizat pe bază de concurs, programul oferă sprijin financiar tinerilor talentați și cu rezultate bune, pentru achiziționare de materiale, echipament, instrumente muzicale și pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare la concursuri interne și internaționale, festivaluri sau cantonamente.

În program se pot înscrie elevi născuți între 1 ianuarie 2005 și 31 decembrie 2015, echipe de sportivi și ansambluri artistice de la școli și licee, cluburi sportive sau de expresie artistică, cu elevi din categoria de vârstă amintită, care au obținut rezultate la concursuri naționale și internaționale în domeniul sportiv sau artistic și au nevoie de sprijin pentru dezvoltarea și continuarea carierei.

Fondul total al programului este de 560.000 de lei, iar un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 de lei pentru achiziționare de materiale, echipament, instrumente sau alte produse necesare pregătirii în vederea obținerii de performanțe în domeniul sportiv și artistic și pentru acoperirea cheltuielilor de transport pentru a ajunge la concursuri naționale sau internaționale, antrenamente, cantonamente, tabere de profil, cursuri, expoziții și concerte.

Un participant poate depune o singură solicitare de finanțare. Proiectele vor fi evaluate de două jurii de specialitate, prezidate de Violeta Beclea Szekely, vicecampioană olimpică și mondială la atletism, și de violonistul Markos Albert, maestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj. Cel mai longeviv concurs de proiecte din domeniu, ajuns la cea de-a 18-a ediție, programul MOL de promovare a talentelor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *