Știrile zilei de9 decembrie 2023

Filmul românesc „Ciprian Porumbescu” va fi proiectat la Vatra Dornei în prezența actorului Vlad Rădescu

Luni seară, pe 12 iunie 2023, de la ora 18:00, Casa de Cultură „Platon Pardău” din municipiul Vatra Dornei va găzdui proiecția filmului românesc „Ciprian Porumbescu”, la eveniment urmând să ia parte și actorul Vlad Rădescu. Intrarea este liberă. Proiecția este organizată de Centrul Cultural Bucovina și Consiliul Județean Suceava, în colaborare cu Primăria Municipiului Vatra Dornei.

„Evocarea vieții lui Ciprian Porumbescu este străbătută din loc în loc, pe tot parcursul filmului, de clipe puternic emoționale, care izbutesc să transmită, nu numai, fiorul adânc patriotic care a animat creația și credința acestuia”, spunea Călin Căliman, în revista Cinema, în anul 1973.

Filmul a fost lansat în anul 1972, fiind regizat de Gheorghe Vitanidis. Pelicula produsă la Studioul Cinematografic București îi are în distribuție, printre alții, pe Vlad Rădescu, Tamara Creţulescu și Emanoil Petruţ. În anul 1973, filmul a câștigat, la ACIN, premii pentru regie și coloană sonoră. Filmările au avut loc în mai-septembrie 1972, acestea având loc la Brașov, Stupca, București, Putna și Buftea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *