„Bucovina, Ținutul Echilibrului”, expoziție de fotografie semnată de canotorul sucevean Sergiu Bejan la București

La Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București a avut loc vernisajul expoziției de fotografie “Bucovina, Ținutul Echilibrului”, semnată de campionul mondial și european la canotaj Sergiu Bejan.

Expoziția a fost organizată de către brandul de apă minerală naturală Bucovina și va putea fi vizionată până la finalul lunii iulie. În cadrul expoziției pot fi admirate fotografii realizate de Sergiu în Ținutul Bucovinei, în care a imortalizat cu mult talent peisaje ce surprind farmecul anotimpurilor. Sunt expuse și fotografii cu animale, de la căprioare până la singuraticii și greu de surprins cocoși de munte sau impunătorii cerbi. La vernisaj a fost prezent Octavian Bellu, cel mai titrat antrenor de gimnastică al României, alături de colegi ai lui Sergiu Bejan de la lotul de seniori, campioni europeni, mondiali și olimpici. Părinții lui Sergiu au fost și ei prezenți alături de mulți alți invitați.

Născut la 18 noiembrie 1996, la Suceava, Sergiu Bejan este membru al lotului Olimpic de canotaj al României. Pe drumul către performanță a pornit la vârsta de 15 ani, când a fost selectat pentru lotul național de juniori la canotaj. Pasiunea pentru fotografie a avut-o dintotdeauna, însă concret i-a dat curs în urmă cu șapte ani, când și-a achiziționat primul aparat foto DSLR.

„Pasiunea pentru fotografie mă ajută să mă deconectez și să mă reîncarc pentru o nouă zi de antrenamente, să descopăr frumusețile naturii și secretele animalelor sălbatice. Sunt un mare iubitor al faunei și florei, îmi place nespus de mult să îmi petrec o parte din timp explorând natura. La Snagov, ies la fotografiat când îmi permite timpul, însă atunci când ajung acasă, în Bucovina, ieşirile sunt mai dese şi mai spectaculoase. Pentru mine, Bucovina este Raiul pe pământ”, a declarat Sergiu.

Cu peste 80 de titluri în palmares, inclusiv cele în care, alături de coechipierul său Marius Cozmiuc, au devenit campioni europeni la proba dublu rame și primii canotori români campioni mondiali în proba masculină de dublu rame, Sergiu mai adaugă și premii obținute la competiții de fotografie.

„Pentru performanță este nevoie de multă muncă, de ambiție și dedicare totală, indiferent dacă vorbim de performanță sportivă sau de un alt domeniu. Din punctul meu de vedere, Sergiu are toate aceste calități și sunt sigură ca va face lucruri extraordinare atât la canotaj, cât și în fotografie. Eu îl voi susține și de acum încolo și mă bucur că are și alți susținători, așa cum este apa Bucovina, care îi este alături pentru a-i face cunoscut talentul”, a transmis Elisabeta Lipă.

„Ne bucurăm că parteneriatul dintre apa Bucovina și Federația Română de Canotaj evoluează, susține setea de performanță a sportivilor și pasiunile lor. Apa Bucovina a făcut echipă cu Federația Română de Canotaj în acțiuni comune de responsabilitate socială pentru protejarea naturii, iar acum încurajăm cu mare drag pasiunea lui Sergiu pentru fotografie prin organizarea acestei expoziții care suprinde cu mult talent zona Bucovinei. Expoziția a fost realizată cu suportul Muzeului Satului. Mulțumim pentru implicare!”, a transmis Ioana Vișean, PR Manager Maspex România.

„Mă bucur să văd și să cunosc un tânăr cu un caracter atât de complex, care își face timp printre competiții și antrenamente să și urce pe munte, să pozeze și să transforme totul într-o expoziție atât de frumoasă. Îl felicit pe campionul nostru Sergiu Bejan pentru medaliile obținute și pentru pasiunea sa pentru natură și fotografie”, a declarat Paula Popoiu, director la Muzeul Național al Satului.

Cariera sportivă a lui Sergiu Bejan

În noiembrie 2017, Sergiu a fost inclus în Programul Samurai 2020, creat pentru a acorda asistență specială sportivilor cu potențial de a obține medalii la cea de-a XXXII-a ediție de vară a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. După 21 de ani în care România nu mai avusese echipaj masculin la Jocurile Olimpice la proba de 8+1, Sergiu a reprezentat cu onoare țara la această probă.

În anul 2018 a concurat la Campionatele Europene de la Glasgow, din Marea Britanie, la proba de opt rame cu cârmaci, unde a obținut prima sa medalie de bronz la o competiție de seniori. În anul 2020, Sergiu Bejan a participat și la Campionatele Europene de la Poznan, din Polonia, unde a obținut argintul, iar anul 2021 i-a adus medalia de argint la Campionatele Europene de la Varese, din Italia.

Alături de Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan a devenit, în anul 2022, campion european la proba dublu rame. Tot în anul 2022, pe 24 septembrie, Sergiu și Marius au scris istorie, devenind primii canotori români campioni mondiali în proba masculină de dublu rame. Cea mai recentă medalie obținută a fost una de argint, câștigată împreună cu echipajul 8+1 la Campionatele Europene de canotaj de la Bled, din Slovenia, în luna mai a acestui an.

Despre brandul de apă Bucovina

Brandul de apă minerală naturală Bucovina promovează practicarea sportului ca mod de viață sănătos și orientat către performanță, susținând patru federații sportive: Federația Română de Canotaj, Federația Română de Fotbal, Federația Română de Scrimă și Federația Română de Gimnastică. Apa minerală naturală Bucovina provine din surse subterane localizate într-o zonă sălbatică, protejată, de tip rezervație naturală, izolată de orice activități ale omului.

Apa Bucovina și-a câștigat aprecierea de-a lungul timpului datorită calităților sale deosebite, fiind apa minerală naturală plată, de zăcământ, care izvorăște natural, fiind optimă consumului permanent. Originea subterană îi asigură stabilitatea, temperatura și conținutul de săruri minerale constante și o protejează de riscurile de poluare, indiferent de condițiile climaterice de la suprafață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *