Polițiștii suceveni au depistat în trafic trei transporturi ilegale de material lemnos

Polițiștii suceveni au continuat activitățile de verificare și control în ceea ce privește transporturile de material lemnos pe drumurile din județul nostru. Astfel, au fost indentificate mai multe transporturi neconforme, fiind aplicate sancțiuni și fiind confiscate cantitățile de material lemnos transportate ilegal. A fost continuată și relaționarea eficientă cu activiștii de mediu în urma unor sesizări.

Material lemnos transportat ilegal, confiscat la Boroaia

În cursul zilei de 9 iunie 2023, polițiștii din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei, împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic Fălticeni, au procedat la inventarierea materialului lemnos dintr-o autoutilitară depistată de către patrula de poliție din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei pe raza localității Boroaia. După verificarea documentelor și a autoutilitarei s-a constatat faptul că aceasta este încărcată cu cherestea de rășinoase. Conducătorului auto i s-au solicitat documentele justificative pentru materialul lemnos depistat, împrejurare în care acesta a precizat faptul că nu există documente pentru cheresteaua din autoutilitară. În urma inventarierii s-a stabilit existența cantității totale de 4,769 metri cubi de cherestea din specia molid. Polițiștii au dispus sancționarea contravențională a șoferului autoutilitarei și s-a dispus confiscarea fizică a cantității de cherestea în valoare de 4.411 lei.

Transport ilegal de lemn depistat pe o stradă din municipiul Suceava

Pe 11 iunie 2023, la ora 04:45, patrula auto din cadrul Secției de Poliție Burdujeni a oprit pentru control, pe strada Calea Burdujeni, o autoutilitară, aceasta fiind încărcată cu cherestea de esență de rășinoase. S-a procedat la controlul documentelor autoutilitarei, ocazie cu care s-a constatat faptul că la volanul acesteia se afla un bărbat de 61 de ani din comuna Frătăuții Noi. În urma controlului autoutilitarei s-a constatat faptul că transportă cantitatea de 4,88 metri cubi de cherestea, având aviz de însoțire doar pentru cantitatea de 2,02 metri cubi, rezultând astfel o diferență de 2,88 metri cubi de cherestea. Conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar cantitatea de cherestea, în valoare de 2.664 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie inginerului silvic din cadrul Ocolului Silvic Adâncata.

Un alt transport de lemne a fost identificat în comuna Brodina

În cursul zilei de 10 iunie 2023, la ora 12:55, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus au fost sesizați direct de către un activist de mediu cu privire la faptul că o autoutilitară transportă material lemnos fără a avea aviz de însoțire a materialului lemnos și se deplasează pe raza comunei Brodina către orașul Vicovu de Sus. Polițiștii s-au deplasat cu operativitate către comuna Brodina, iar pe raza orașului Vicovu de Sus, pe strada Calea Bucovinei, s-a procedat la oprirea regulamentară a autoutilitarei. Conducătorul autoutilitarei a fost identificat în persoana unui bărbat de 42 de ani.

S-a procedat la verificarea în aplicația SUMAL 2.0, iar în urma interogării a rezultat faptul că șoferul nu deține aviz de însoțire a materialului lemnos transportat, autoutilitara fiind însoțită la Ocolul Silvic Putna, acolo unde organele silvice au procedat la inventarierea materialului lemnos transportat. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2,28 metri cubi de lemn de foc de fag, în valoare de 538 de lei, aceasta fiind predată în custodia Ocolului Silvic Putna. S-a dispus confiscarea cantității de lemn, aceasta fiind predată în custodia Ocolului Silvic Putna. Față de conducătorul auto s-a dispus măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *