Cod galben de ploaie torențială, furtună și izolat grindină pentru zona de munte a județului Suceava

Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, două avertizări de tip cod galben de ploaie torențială, descărcări electrice, grindină și furtună pentru mai multe județe din nordul și vestul țării noastre, printre care se numără și județul Suceava. Prima avertizare de tip cod galben a intrat în vigoare joi, pe 8 iunie 2023, de la ora 12:00, și este valabilă până la ora 21:00.

Local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului în Maramureș, Crișana, nord-vestul Transilvaniei, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Cea de-a doua alertă de tip cod galben emisă de către Administrația Națională de Meteorologie va începe joi seară, de la ora 21:00, urmând să fie valabilă până pe 9 iunie 2023, la ora 23:00.

Conform ANM, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, precum și la munte. Aceasta se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *