Știrile zilei de22 septembrie 2023

FOTO. În parcul din comuna Poiana Stampei a fost inaugurată Căsuța Poveștilor, cu ocazia Zilei Copilului

Ziua de 1 iunie a fost marcată de un dublu eveniment în comuna Poiana Stampei, acolo unde au fost organizate manifestații dedicate Zilei Copilului, în cadrul cărora a fost inaugurată și cea mai recentă investiție din localitate, Căsuța Poveștilor din Parcul Comunal „Mihai Eminescu”. Locația, care face parte dintr-un proiect educativ desfășurat în comună, a fost deschisă joi dimineață imediat după inaugurarea la care au luat parte edilul Viluț Mezdrea, dar și cadre didactice, copii și părinți.

Căsuța Poveștilor a fost gândită ca un nou spațiu de relaxare pentru întreaga comunitate a localității, dar în special pentru cei mici, care pot să își petreacă timpul liber prin citirea unei cărți, fie ea de povești sau de orice alt gen. Mai mult decât atât, copiii pot fie să citească în parcul din centrul localității, fie să împrumute volumele disponibile în mod gratuit. Căsuța Poveștilor a comunei va fi deschisă zilnic, tocmai pentru ca toți copiii să se poată bucura de cele mai frumoase cărți cu povești.

„Căsuța Poveștilor reprezintă o invitație la citit atât pentru cei mici, cât și pentru localnicii iubitori de carte, de orice vârstă. Sunt convins că este nu doar o nouă clădire inaugurată la noi în comună, ci și un spațiu în care copiii își vor petrece cu drag timpul liber”, a transmis edilul Viluț Mezdrea.

Ziua Copilului a fost marcată la Poiana Stampei, de altfel, și printr-un program bogat de evenimente dedicate întregii comunități din localitate. Casa de Cultură „Elisei Todașcă” a găzduit astăzi o serie de manifestații cultural-artistice, în cadrul căreia au fost organizate expoziții tematice ale copiilor de la Cercul „Micii meșteșugari”, recitaluri de muzică clasică, dar și momente de folclor puse în scenă de Grupul Vocal „Flori de merișor” și Ansamblul „Poienița” din comuna Poiana Stampei.

Din programul dedicat zilei de 1 iunie nu au lipsit nici activitățile dedicate copiilor din localitate, care au avut ocazia să se joace în Parcul „Mihai Eminescu”, dar și să ia parte la activități de lectură, desen și pictură, și să se bucure de o vreme excelentă la locurile de joacă ale localității.

„Toți copiii merită o atenție deosebită din partea noastră, a tuturor! Copilăria este cea mai frumoasă parte a vieții, iar cei mici trebuie să se bucure din plin de ea! Ne bucurăm în fiecare clipă de copiii noștri și îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că îi țin puternici și sănătoși! La mulți ani, dragi copii, să fiți fericiți și să vă bucurați din plin de copilărie”, a transmis edilul comunei Poiana Stampei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *