Angelica Fădor: „Elevii și studenții pot aplica pentru burse și premii de până la 100.000 de lei”

Elevii și studenții pot aplica, până la data de 17 aprilie 2023, pentru bursele și premiile Programului „Henri Coandă”, potrivit deputatului PNL de Suceava Angelica Fădor. Prin intermediul acestui program se realizează finanțarea participării la competițiile tehnico-științifice internaționale destinate elevilor și studenților și premierea rezultatelor obținute la astfel de competiții.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării este cel care organizează Programul „Henri Coandă”, în cadrul căruia, anual, sunt acordate 20 de burse de cercetare, 50 de premii pentru locul întâi, 50 de premii pentru locul al doilea și 50 de premii pentru locul al treilea.

„Încurajăm excelența! O măsură liberală a guvernului va permite ca elevii și studenții din România care participă la competiții internaționale unde realizează soluții tehnice pot primi burse în valoare maximă de 100.000 de lei. Totodată vor fi premiate rezultatele deosebite ale elevilor și studenților români obținute la concursuri internaționale, care au presupus realizarea unui bun, serviciu sau a unei aplicații specifice cercetării aplicative și inovării”, a transmis Angelica Fădor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *