PE SURSE. Medicii legiști au tras primele concluzii în legătură cu moartea tânărului din Spitalul Vatra Dornei

Primele rezultate ale necropsiei arată că tânărul în vârstă de 28 de ani a murit în urma unei insuficiențe cardio-respiratorii, cauzată de un edem pulmonar acut masiv. Ceea ce înseamnă că bărbatul avea apă la plămâni și a decedat din cauza lipsei de aer. Informațiile legate de autopsia tânărului mort pe masa de operație la Spitalul Municipal din Vatra Dornei, imediat după ce i-a fost făcută o anestezie generală, premergătoare unei intervenții chirurgicale la cot aparent banală, au fost obținute, pe surse, de Monitorul de Dorna. Astfel, surse judiciare ne-au declarat faptul că:

„Moartea tânărului în vârstă de 28 de ani s-a datorat insuficientei cardio-respiratorii acute, consecințe a edemului pulmonar acut masiv survenit în timpul administrării medicației anestezice. Concluziile sunt cele preliminare, definitorii fiind și analizele de laborator care pot fi raportate și într-un interval de două luni, în funcție de complexitate. Cert este că nu a fost o moarte patologică”.

Conform surselor medicale ale Monitorului de Dorna, pacientul semnase consimțământul informat privind intervenția chirurgicală și anestezia, prin care îi erau aduse la cunoștință riscurile unei astfel de intervenții, respectiv anestezia, iar analizele de laborator, care pot dura și până la 60 de zile până sunt definitivate, sunt cele care vor releva faptul dacă respectiva cantitate de anestezic folosită este cea stabilită prin protocoalele medicale în cazul unor astfel de intervenții.

CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL: Declarație sfâșietoare a mamei tânărului mort la Spitalul Municipal din Vatra Dornei: „Mi-au omorât copilul!”

Trebuie menționat faptul că pacientul semnase înainte de efectuarea anesteziei un Consimțământ Informat în Vederea Anesteziei, în cadrul căruia pacientul declară faptul că a fost informat asupra manevrei de anestezie, dar și că a primit informații cu privire la riscul infecțios, informații cu privire la riscul cardiac, informații cu privire la riscul vascular și informații cu privire la riscul volemic.

Cercetările medicale și cele judiciare, în paralel cu ancheta internă în cadrul Spitalului Municipal din Vatra Dornei, continuă și la această oră, fără să poată fi trase la acest moment alte concluzii.

„S-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru infracțiunea de ucidere din culpă, dispunându-se efectuarea cercetărilor de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul IPJ Suceava, Poliția Municipiului Vatra Dornei, Biroul de Investigații Criminale”, a transmis purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, procurorul Sofica Feclistov.

Amintim faptul că tânărul era din județul Neamț și lucra la Vatra Dornei la Centrul de Economie Montană CE-MONT. Pe 8 martie 2023, tânărul s-a accidentat la cot în timpul unui meci de fotbal jucat alături de prieteni. Imediat după accidentare s-a prezentat la spitalul din municipiul Vatra Dornei pentru o consultație, iar în urma investigațiilor de specialitate a fost diagnosticat cu fractură de cot, fiind programat pentru o operație cu anestezie generală. Doctorul Cristian Rusu, director medical la Spitalul Municipal din Vatra Dornei, a transmis faptul că tânărul în vârstă de 28 de ani a fost internat pe 13 martie 2023 și programat pentru intervenția chirurgicală pentru data de 15 martie 2023.

Valeriu Stoilov era originar din județul Neamț și lucra ca cercetător la Centrul de Economie Montană CE-MONT din Vatra Dornei. Tânărul de 28 de ani era necăsătorit. Luna viitoare urma să susțină lucrarea de doctorat în geografie, la Universitatea din Iași, iar mai apoi să se căsătorească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *