FOTO. Un șofer cu Audi aflat în depășire pe linia continuă, vinovat pentru accidentul rutier grav de la Crucea

Un șofer în vârstă de 42 de ani, din orașul Broșteni, se face vinovat de producerea accidentului rutier grav de la Crucea, petrecut marți, 14 martie, după o depășire făcută pe linie continuă. Bărbatul aflat la volanul unui Audi negru s-a angajat într-o depășire a unui tractor, fără să se asigure, și a pătruns pe contrasens, unde s-a ciocnit frontal cu o mașină Volkswagen care circula regulamentar din sens opus. Impactul dintre cele două autoturisme a fost unul violent, șoferul de la volanul mașinii Audi aflându-se în accelerare pentru depășirea tractorului, conform agenților de poliție.

La volanul mașinii Volkswagen se afla un șofer în vârstă de 67 de ani, tot din orașul Broșteni. În urma impactului, mașina s-a a fost proiectată în afara carosabilului, fiind foarte aproape să ajungă în apele învolburate ale Bistriței. Trei persoane aflate în cele două mașini au fost rănite destul de serios, fiind necesară transportarea lor la cea mai apropiată unitate medicală.

Din fericire, niciunul dintre cei doi șoferi nu consumaseră băuturi alcoolice înainte de producerea accidentului rutier de pe raza comunei Crucea. Polițiștii ajunși la fața locului au demarat cercetările în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

„Pe 14 martie, în jurul orei 17:20, un șofer în vârstă de 42 de ani, din Broșteni, în timp ce conducea un autoturism Audi, pe DN 17 B, în comuna Crucea, pe direcția spre Broșteni, a intrat în depășirea unui tractor care circula în fața sa, fără a ține cont de marcajul longitudinal continuu, cauză din care a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Volkswagen condus regulamentar din sens opus de către un șofer în vârstă de 67 de ani, tot din Broșteni. În urma impactului, mașina Volkswagen a fost proiectată în afara carosabilului. Ambii șoferi implicați în accident au fost verificați cu aparatul etilotest, rezultând că nu erau băuți. A fost deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au transmis reprezentanți ai IPJ Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *