Unitatea canină de la Salvamont Suceava, rebrevetată pentru intervenții de salvare în caz de avalanșă

Unitatea canină din cadrul Serviciului de Salvamont al Județului Suceava a fost rebrevetată pentru intervenții de salvare în caz de avalanșă. Unitatea canină este formă din instructorul Ion Dumitru Pașcu și câinii Yan și Erik. Anunțul rebrevetării a fost făcut de Niculai Barbă, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava. El a afirmat că în perioada 9-12 martie, în Munții Bucegi, a avut loc Stagiul Național de Formare a Unităților Canine de Intervenție la Avalanșă, un eveniment organizat de către Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România.

„Unitatea canină a Salvamont Suceava a trecut examenul de rebrevetare pentru confirmarea capacității operative. Desfășurat în condiții meteo deosebit de grele, așa cum des se întâmplă în activitatea pe sezonul rece, echipa Salvamont Suceava a trecut cu succes acest examen. La finalul stagiului, ambii câini, Erik și Yan, alături de instructorul lor, salvatorul montan Ion Dumitru Pașcu, au trecut elemente componente ale evaluării, accidentul în zona de avalanșă, organizarea echipei, delimitarea și evaluarea zonelor de risc și căutarea în sine. Conform așteptărilor, ambii patrupezi, împreună cu Ion Dumitru Pașcu, au dat dovada capacității de intervenții, promovând cu brio examenul”, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Suceava.

Unitatea canină din cadrul Serviciului de Salvamont al Județului Suceava este brevetată în cadrul Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România, cu scopul de a participa activ în cadrul misiunilor de căutare și de salvare din zonele în care s-au produs avalanșe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *