Știrile zilei de5 decembrie 2023

Renovarea energetică moderată a clădirii publice Muzeul de Științe ale Naturii și Cinegetică din Vatra Dornei

UAT Municipiul Vatra Dornei anunță lansarea proiectului cu titlul „Renovarea energetică moderată a clădirii publice Muzeul de Științe ale Naturii și Cinegetică din municipiul Vatra Dornei, județul Suceava” conform contractului de finanțare nr. 127074/10.11.2022, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C5 – Valul renovării, Operațiunea Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, Titlu apel: PNRR/2022/C5/2/B2.1/1, runda 1.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 luni.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea fondului construit din punct de vedere al eficienței energetice, conferind respectul cuvenit pentru estetică și calitatea arhitecturală a acestuia.

Obiectivul specific al proiectului este renovarea energetică moderată a clădirii publice Muzeul de Științe ale Naturii și Cinegetică, situată pe strada Unirii, numărul 3.

Intervențiile de creștere a eficienței energetice propuse pentru clădire în cadrul Auditului energetic vor conduce la scăderea consumului anual de energie finală, scăderea consumului anual specific de energie primară, scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră și implicit, reducerea costurilor cu utilitățile.

După implementarea proiectului, conform specificațiilor auditului energetic, principalele rezultate obținute vor conduce la reducerea consumului anual specific de energie pentru încălzire de peste 80% față de consumul anual specific de energie pentru încălzire înainte de renovare, la economisirea cantității de energie pe termen mediu și lung, utilizarea de surse regenerabile, reducerea energiei primare și reducerea emisiilor de CO2 cu peste 40%.

Valoarea totală a proiectului 1.531.050,28 lei, inclusiv TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *