Andreea Mezdrea aduce un rezultat istoric pentru biatlonul românesc: locul 4 la Mondialul din Kazahstan

Dorneanca Andreea Mezdrea a obținut ieri un rezultat istoric pentru biatlonul românesc, dar și pentru sporturile de iarnă în general, după ce a reușit să se claseze pe cel de-al patrulea loc la Campionatul Mondial de Biatlon pentru Juniori, care se desfășoară zilele acestea în Kazahstan, la Shchuchinsk. Tânăra din Vatra Dornei, care și-a început de altfel cariera sportivă la Clubul Sportiv Școlar din oraș, reprezintă în prezent clubul Dinamo Brașov, dar și România la concursurile internaționale.

Luni, pe 6 martie, la ora 09:00, tânăra a luat startul probei de 12,5 kilometri individual, la feminin, alături de alte 80 de sportive de top din întreaga lume, România concurând cu țări ca Germania, Suedia sau Franța, obișnuite să ocupe locuri fruntașe la sporturile de iarnă. Înscrisă în concurs cu numărul 18, după nici trei sferturi de oră trecute tânăra dorneancă a trecut linia de final.

Mai puțin de 13 secunde ar mai fi fost necesare pentru ca reprezentanta României să prindă podiumul, dar și o medalie cu greutate, iar mai puțin de 14 secunde ar fi făcut diferența între o medalie de argint și una de bronz. Chiar și așa, rezultatul adus României de Andreea Mezdrea este unul istoric pentru biatlonul românesc, dar și o mândrie pentru profesorii și prietenii care au îndemnat-o pe dorneancă să se apuce, la Vatra Dornei, de această disciplină.

La final, rezultatele oficiale au clasat-o pe Andreea Mezdrea pe poziția a patra (43:26.1). Podiumul a fost ocupat, în schimb, de o sportivă din Slovenia și de alte două din Franța. Kaja Zorc și-a adjudecat medalia de aur, după un timp de parcurgere a traseului de 42:37.3, în timp ce Jeanne Richard a „furat” medalia de argint cu timpul de 43:12.2. Podiumul a fost completat de Leonie Jeannier (43:13.6).

„A fost o cursă grea, dar frumoasă în același timp. Astăzi am luat startul la proba de individual, de 12,5 kilometri, în cadrul Campionatului Mondial de Juniori din Shchuchinsk, din Kazahstan. La start au fost prezente 81 de concurente, cele mai bune la nivel mondial, din țări precum Franța și Norvegia. Numărul de start a fost 18, un număr ce s-a dovedit unul norocos pentru mine. Încă de la început am încercat, pe cât posibil, să plec încrezătoare și focusată pe obiectivele propuse pentru această cursă. Chiar dacă vremea nu a ținut cu noi, vântul fiind inamicul principal, fiind totodată și temperaturi destul de scăzute, am reușit să obțin doar două ratări în poligon, ceea ce m-a ajutat să înaintez în clasament. La final am terminat pe locul al patrulea, un rezultat care îmi arată că munca mea a dat roade, un motiv în plus de a mă ambiționa și de a mă încuraja să muncesc și mai mult pentru a ajunge, de ce nu, chiar în fruntea clasamentului la următoarele concursuri ce vor avea loc”, a declarat tânăra sportivă din Vatra Dornei, pentru cei de la AIMX.

Clasamentul probei de 12,5 kilometri individual a fost completat și de alte trei sportive care au reprezentat România, pe locul 74 clasându-se Szidonia Kelemen (58:48.5), în timp ce locurile 76, respectiv 78, au fost obținute de Bernadett Vivien Andras (1:01:51.9) și Eszter Becze (1:08:06.1).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *