Vatra Dornei găzduiește o nouă ediție a WinterFest – Cupa „Serbările Zăpezii”

Vatra Dornei găzduiește, la începutul lunii martie, o nouă ediție a Cupei „Serbările Zăpezii”, organizată de WinterFest România și Primăria Municipiului Vatra Dornei. Competiția sportivă are loc în perioada 3-5 martie 2023, pe Pârtia Veverița, și este dedicată pasionaților de schi și snowboard, fiind disponibile 200 de locuri pentru ambele probe, care urmează să se desfășoare într-o singură manșă.

Conform organizatorilor, concurenții celor două probe vor fi grupați în nouă categorii. La schi alpin vor fi organizate șapte grupe la feminin și șapte grupe la masculin: Under 6 ani 2018-2017, U8 2016-2015, U10 2014-2013, U12 2012-2011, U14 2010-2009, U16 2008-2007, U18 2006-2005 și peste 18 ani. La snowboard, organizatorii au pregătit două categorii, Open Feminin și Open Masculin.

Cele două probe de schi alpin și snowboard vor avea lor vineri, pe 3 martie, zilele de weekend fiind rezervate festivității de premiere, petrecerilor în aer liber, dar și activităților specifice sporturilor de iarnă dedicate atât amatorilor de sport, cât și celor care vor să își petreacă sfârșitul de săptămână la Vatra Dornei. Festivitatea de premiere este programată pentru ziua de sâmbătă, 4 martie.

Premiile sunt oferite de sponsorii evenimentului sportiv: BCR, Hama, Kaufland, Volvo – Premium Nordic Cars, Bucovina, La Festa și Primăria Municipiului Vatra Dornei. WinterFest este un eveniment care promovează turismul național și sprijină calitatea vieții socio-culturale a locuitorilor regiunilor în care se desfășoară prin îmbinarea momentelor muzicale pe gustul publicului tânăr cu sporturile de iarnă.

La ediția din acest an, Primăria Municipiului Vatra Dornei și WinterFest au pregătit o activitate prin care va fi promovată și încurajată și colectarea selectivă a deșeurilor.

„Pentru fiecare persoană care colectează selectiv la eveniment și promovează acest lucru printr-o postare pe rețelele de socializare, WinterFest va planta un copac în județul Suceava. Activitatea de plantare va avea loc în perioadă de primăvară-vară și invităm persoanele care au promovat campania de colectare selectivă să participe și la plantarea de copaci. Astfel promovăm colectarea și încurajăm plantarea”, au transmis organizatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *