Știrile zilei de9 decembrie 2023

FOTO. Copaci puși la pământ de furtuna puternică de azi-noapte în zona de munte a județului Suceava

Pe fondul vântului puternic, care s-a manifestat în această noapte în zona de munte a județului Suceava, au fost semnalate pe numărul unic de urgență 112 mai multe căderi de arbori pe carosabil. La ora 22:43 s-a înregistrat primul apel la 112, care anunța blocarea traficului în Pasul Palma, din cauza unui arbore căzut pe partea carosabilă. La fața locului a intervenit un echipaj al Detașamentului de Pompieri Rădăuți, care a tăiat și degajat copacul, eliberând traficul rutier.

La ora 22:45, un apel la 112 a anunțat tamponarea a două autoturisme, eveniment asociat cu căderea unui arbore pe carosabil pe raza comunei Cârlibaba. Detașamentul de Pompieri Vatra Dornei a intervenit și a degajat arborele, iar misiunea s-a finalizat la ora 00:00.

Tot la ora 22:45, pompierii militari ai Punctului de Lucru Crucea au degajat un alt arbore căzut, care bloca partea carosabilă, pe raza localității Crucea. Misiunea s-a finalizat la ora 23:15.

Același echipaj a intervenit și la ora 01:41, când mai mulți copaci și crengi au căzut pe carosabil și pe liniile de electricitate, pe DN 17 B, între localitățile Crucea și Holda. Pompierii militari ai Punctului de Lucru Crucea au finalizat misiunea la fața locului la ora 03:16.

Echipaje ale SDN Câmpulung Moldovenesc și ale SVSU Cârlibaba au intervenit pentru îndepărtarea de pe carosabil, în localitatea Cârlibaba, a unui arbore căzut, în jurul orei 03:25.

Ultima intervenție, solicitată prin numărul 112, s-a înregistrat la ora 03:51. Un echipaj al SVSU Vatra Moldoviței, împreună cu lucrători de la Drumuri Județene, a eliberat carosabilul blocat de un arbore, pe raza localității Vatra Moldoviței. Misiunea echipajelor s-a finalizat la ora 04:40.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *