38 de elevi de la Liceul Teoretic „Ion Luca” și-au primit certificatele de promovare a examenului Cambridge

În toamna anului trecut, pe 22 octombrie și 26 noiembrie 2022, zeci de elevi de la Liceul Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei au susținut examenul Cambridge, după ce unitatea școlară a devenit centru partener al Twinkle Star, cu sediul în municipiul Iași, cel mai bun centru de pregătire step by step pentru examenele Cambridge din țara noastră. În urma susținerii acestui examen la Vatra Dornei, 38 de elevi au reușit să îl promoveze și să obțină astfel un certificat Cambridge, lucrările tuturor elevilor fiind corectate la Universitatea Cambridge din Marea Britanie.

Elevii dorneni s-au înscris pentru susținerea a două tipuri de examene, pe nivele diferite de dificultate, și anume B2 First for Schools (FCE) și C1 Advanced (CAE). Vineri, 17 februarie, sala de conferințe a Liceului Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei a găzduit festivitatea de premiere a elevilor care au promovat aceste examene și de acordare a certificatelor Cambridge. Dintre cei 38 de elevi, 25 au promovat examenul CAE, susținut pe 22 octombrie, iar 13 au promovat examenul FCE (26 noiembrie).

„Examenul Cambridge reprezintă o motivație în plus pentru învățarea limbii engleze. Pregătirea pentru acest examen le dezvoltă elevilor și abilitățile de comunicare de zi cu zi. Este un examen extrem de complex, și nu cred că exagerez când spun că este cel mai greu examen pe care îl poate susține un licean. Este valabil pentru tot restul vieții, odată promovat, iar datorită acreditării internaționale este recunoscut de către universități, angajatori, instituții publice sau private, lucru care poate duce la obținerea unor burse de studiu, un loc de muncă mai bun. În ceea ce reprezintă examenul de Bacalaureat, Cambridge-ul înseamnă nota 10 din oficiu. Și nu în ultimul rând, atât pregătirea, cât și promovarea acestuia, cultivă o extraordinară încredere în forțele proprii”, a declarat profesorul de limbă engleză Mihai Cioată.

Examenele au fost promovate de elevii George Forfotă, Iustin Irimescu, Theodor Lucescu, Alin Popescu, Elena Matei, Roxana Mustea, Cosmina Olteanu, Claudia Pața, Roxana Alupei, Denisa Cîrcei, Ștefania Simion, Felicia Stoica, Larisa Hinti, Andrei Todașcă, Gheorghe Sfirschi, Andreea Enea, Maria Petcu, Sergiu Mîndrilă, Cristina Lupuleasa, Emilian Cîrceie, Ana-Maria Cozan, Vlad Cocîrlă, Gabriel Păcuraru, Valentin Nimigean, Alexandru Moroșanu, Irina Chiriluș, Ștefana Macovei, Nicolae Racoltă, Sebastian Lupu, Mădălina Grohinschi, Horea Tîcsa, Ana-Maria Tudor, Adrian Onu-Bazgan, Gabriel Rusu, Paul Lesanu, Emilia Moroșan, Ionela Mitocaru și Alexandru Borgovan.

„Examenul este recunoscut de o mulțime de școli și universități din țară, dar și din lume, precum și de angajatorii publici și privați. Succesul la acest examen vă aduce un certificat de limbă engleză care atestă la ce nivel vă situați. Trebuie să luați în considerare acest examen Cambridge pentru că vă certifică cunoștințele de citire, scriere, vorbire și ascultare, astfel putând să dovediți că știți să scrieți și să citiți, dar și că sunteți capabili să purtați o conversație în limba engleză. Vă felicit și vă doresc mult succes în tot ceea ce faceți pentru viitorul vostru”, a transmis și profesoara Ramona Marinuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *