Știrile zilei de5 decembrie 2023

Tânăr sucevean medaliat cu aur la Campionatul Internațional de Robotică din Coreea de Sud

Echipa națională de robotică a României, AutoVortex, a cucerit medalia de aur la Campionatul Internațional de Robotică din Coreea de Sud. Concursul s-a desfășurat la finalul săptămânii trecute, din echipa țării noastre făcând parte și un sucevean din comuna Zamostea. Adrian Hănțăscu este în clasa a zecea la Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” din Suceava.

La concursul din Coreea de Sud au participat cele mai puternice echipe de robotică din Asia și nu numai, iar România s-a prezentat cu un robot extrem de avansat. Robotul prezentat de echipa țării noastre și-a adjudecat locul întâi la Control Award, o distincție acordată echipelor care implementează sisteme inteligente și eficiente pe un robot prin intermediul programării.

„Aur în Coreea de Sud! Echipa națională de robotică a României, AutoVortex, reușește performanța de a obține locul întâi după meciurile de calificare, cel mai ridicat punctaj cumulat și premiul special pentru programare la Campionatul Internațional de Robotică din Coreea de Sud. Hai România!”, a transmis coordonatorul echipei naționale a României, Ionuț Panea.

Adrian Hănțăscu, tânărul sucevean care face parte din echipa de robotică a României de un an, este pasionat de tehnologie, inovație și robotică, iar pasiunea pentru acest domeniu a moștenit-o de la fratele său mai mare. Săptămânal, Adrian face naveta la București pentru a se antrena alături de colegii săi de echipă, iar în viitor își dorește să studieze în Danemarca sau în Statele Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *