Medalii pentru dorneni la prima etapă de calificare la Campionatul Național Individual de GO pe categorii de vârstă

Tinerii dorneni de la secția de GO a Clubului Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei (CSM Dorna) au câștigat patru medalii în urma participării la prima etapă de calificare a Campionatului Național Individual pe categorii de vârstă (CNICV). Competiția a fost organizată de Federația Română de GO pe 4 februarie și s-a desfășurat online, pe platforma KGS, un server internațional de GO.

La cele cinci categorii de vârstă, și anume Copii, Cadeți, Juniori, Tineret și Seniori, au participat nouă cluburi din toată țara, cu un total de 40 de jucători. Secția de GO a CSM Dorna a participat la trei categorii, cu o delegație formată din 12 jucători. Sportivii au jucat în sistem elvețian, după reguli japoneze, având la dispoziție ca timp de gândire 40 de minute per jucător, plus trei perioade byoyomi de câte 15 secunde, cu excepția categoriei Copii, născuți după anul 2013, care au avut ca timp 25 de minute și trei perioade byoyomi de zece secunde per jucător.

La finalul competiției, dornenii au cucerit patru locuri de podium. La categoria Copii, Maria Șincari a ocupat locul al doilea, în timp ce Sarah Fediuc s-a clasat pe cea de-a treia poziție. La categoria Cadeți, Luca Șincari și-a adjudecat primul loc, în timp ce Matei Șincari a ocupat locul al treilea.

Alte rezultate ale tinerilor sportivi ai Secției de GO a CSM Dorna:

Gruia Țăranu, locul al IV-lea, categoria Copii
Natalia Giosu, locul al V-lea, categoria Copii
Andrei Boiarinof, locul al VII-lea, categoria Juniori
Albert Bruckner, locul al VII-lea, categoria Cadeți

David Birgăoanu, locul al VIII-lea, categoria Copii
Anastasia Oprișan, locul al IX-lea, categoria Cadeți
Darius Miron, locul al X-lea, categoria Cadeți
Toma Țăranu, locul al XIII-lea, categoria Cadeți

Pe parcursul acestui an se desfășoară patru etape de calificare la Campionatul Național Individual de GO pe categorii de vârstă, în urma cărora primii opt jucători clasați se califică în finala care, anul acesta, va avea loc în județul Bistrița-Năsăud. În prezent, la secția de GO a CSM Dorna activează 37 de sportivi, sub îndrumarea instructorului Mihaela Țăranu.

Amintim că anul trecut, Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei (CSM Dorna) a organizat la Vatra Dornei cea de-a 64-a ediție a Congresului European de GO, cel mai mare turneu anual internațional de GO, cu o participare de 400 de jucători din 40 de țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *