Mulțumiri din partea familiei pentru toți donatorii și pentru mobilizarea din campania pentru Cristian Cuciureanu

Peste 100 de persoane au donat astăzi sânge la punctul organizat la Spitalul Municipal din Vatra Dornei, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sangvină Suceava și Primăria Vatra Dornei.

Printre donatori s-au aflat și mai mulți angajați ai primăriei, militari, jandarmi, elevi, colegi de liceu cu Cristi, și salvamontiști, majoritatea fiind formată însă din oameni de bine, locuitori ai Bazinului Dornelor, care au fost sensibilizați de mobilizarea făcută în ultimele zile pentru puștiul dornean. Unii dintre ei au așteptat și peste șase ore pentru a dona! Însă toți au ieșit mulțumiți că au putut contribui pentru ca Cristian să se facă bine!

„Vă dorim multă sănătate tuturor și nu avem cuvinte să vă mulțumim din suflet pentru mobilizare și pentru tot ajutorul pe care l-am resimțit din plin în aceste zile! Avem speranța și ne rugăm neîncetat ca veștile bune să continue și în perioada următoare”, au transmis Dana și Sorin Cuciureanu, părinții lui Cristian Cuciureanu, aflați la Iași.

Cristi a fost supus joi dimineață unei alte intervenții, evoluția sa fiind una favorabilă, după cum a declarat dr. Sidonia Susanu, coordonatorul echipei care l-a operat pe adolescentul de 16 ani.

„Pacientul de 16 ani care a suferit o amputație de gambă stângă are o evoluție favorabilă. În cursul dimineții de azi a fost admis în blocul operator pentru reevaluarea chirurgicală a membrului replantat și continuarea intervențiilor de reconstrucție. Evoluția locală și generală este favorabilă”, a declarat Sidonia Susanu, șef Secția Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Revenind la mobilizarea pentru transfuzii, printre cei care au donat s-a numărat și maratonistul Tiberiu Ușeriu, care a mers miercuri la Centrul de Transfuzie Sanguină Bistrița pentru a face acest act umanitar. Tot la centrul din Bistrița au mers joi dimineață, cu un microbuz, și 20 de dorneni care au donat pentru aceeași cauză. În Suceava, Iași, București sau Cluj, precum și în alte reședințe de județ, alte zeci de persoane, studenți și dorneni la origine au răspuns mobilizării făcute în mediul online.

Accidentul de marți dimineață i-a amputat adolescentului gamba piciorului stâng, cu șoc hemoragic, traumatism cranio-cerebral cu hemoragie subarahnoidiană, fractură de omoplat, fracturi de coaste, hemotorax și ruptură de splină cu hemoperitoneu. În cadrul unei intervenții chirurgicale care a durat 13 ore, medicii chirurgi de la Spitalul „Sfânta Maria” i-au replantat copilului gamba amputată și i-au îndepărtat splina ruptă, operații care necesită un mare consum de sânge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *