Liviu Teodorescu și Cristian Pomohaci, printre invitații ediției de majorat a Festivalului Păstrăvului de la Ciocănești

La Ciocănești se va desfășura, în perioada 13-15 august 2022, Festivalul Național al Păstrăvului, ediția a XVIII-a. Evenimentul, devenit deja o tradiție, atrage an de ani turiștii dornici de autentic. Principalele activități din cadrul festivalului sunt concursul de pescuit sportiv, demonstrațiile de plutărit pe Bistrița Aurie, la care se adaugă târgul meșterilor populari, parada portului popular, spectacolele de muzică, spectacolele folclorice și de divertisment.

În prima zi a festivalului, sâmbătă, 13 august, la ora 9:00, este programată coborârea cu pluta pe Bistrița Aurie, în timp ce, de la ora 12:00, sunteți invitați la o incursiune în Munții Suhard, alături de grupul folcloric „Flori Dumitrene” (Bistrița), buciumașii din Câmpulung Moldovenesc, taraful Obcina și Călin Brăteanu; La ora 17:30, este programat un altfel de spectacol de muzică clasică, cu tenorul Sorin Ursan Delaclit; la ora 18:30, este programat un spectacol cu Vali Doagă, Cooperativa 9 (Vali Crăciunescu, Adrian Măciucă, Dan Blueman), urmat, la ora 20:30, de concertul susținut de Liviu Teodorescu Band.

Duminică, pe 14 august, la ora 7:00, începe concursul de pescuit pe Bistrița Aurie; la ora 10:00, aveți invitație la o ciorbă ciocăneșteană (cu păstrăvi și hribi), la Mina turistică Oița, iar la ora 12:45 se va desfășura Parada portului popular.

De la ora 13:00, este programat un spectacol folcloric susținut de David și Miruna Țăran, Ana Maria Chiloti, Cristian Pomohaci, Pamfil Roată, Daria Bodnar, Ansamblul „Ca la noi” Bacău, Gabriela Teișanu, Brândușa Covalciuc Ciobanu, Suzana și Daciana Vlad, Elisa Hechelciuc, Doina și Ciprian Petroaie, Ansamblul „Mugurașii Poienarilor” din Poienarii Burchii, Prahova; la ora 18:00, iubitorii de muzică folk se pot întâlni cu artiștii Andrei Păunescu, Vanghele Gogu, Magda Pușkaș, Cristian Buică, Ștefania Iacob, Sorin Poclitaru și Grupul folk Ciocănești; „La Șezătoare” este o altă acțiune care va începe la ora 20:00, pentru ca seara să se încheie cu coborârea plăieșilor cu făclii.

În cea de-a treia zi de festival, la Ciocănești, luni, 15 august, la ora 13:00, se vor sărbători 25 de ani de la resfințirea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Ciocănești, iar de la ora 16:00, sunteți invitați la „Hram la Ciocănești”, alături de Ansamblurile „Ciprian Porumbescu” din Suceava și „Bistrița Aurie” din Ciocănești. Petrecerea continuă și după ora 18:00, cu Vasile Muraru și Valentina Fătu, iar la ora 20:30 este programat concertul susținut de Grigore Gherman, Păvăluc din Bucovina și Nord Band.

Pe parcursul celor trei zile de festival se va desfășura Târgul meșterilor populari, organizat de Muzeul Satului Ciocănești. Organizatorii își rezervă dreptul de a efectua modificări ale programului. Coborârea cu pluta depinde de condițiile meteo și de debitul Bistriței Aurii. Evenimentul este organizat de Consiliul Local Ciocănești, Primăria comunei Ciocănești și Consiliul Județean Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *