Fădor: „Examenul de Bacalaureat va fi restructurat. Așezăm bazele unui sistem de învățământ mai bun”

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a declarat, astăzi, faptul că examenul de Bacalaureat urmează a fi restructurat din nevoia de absolvenți autonomi, care să înțeleagă ceea ce se întâmplă în jurul lor, care să gândească într-un mod critic și care să caute soluții creative.

„Avem nevoie de absolvenți autonomi, de absolvenți care să înțeleagă ce se întâmplă în jurul lor și să gândească critic, de absolvenți care să caute soluții creative, și nu bazate pe șabloane, la problemele pe care le întâmpină societatea, de absolvenți care să fie antreprenori sau să muncească eficient și să plătească impozite și taxe în România, astfel încât banii investiți în educație să se întoarcă în sistemul de învățământ și în alte servicii publice”, a declarat deputatul PNL.

Fădor a mai adăugat faptul că România are nevoie de absolvenți care să producă bunăstare, să aibă capacitatea de a face acest lucru în mod inovativ, orientat spre viitor, și nu doar reproducând tipare existente. Astfel, absolventul va putea face față cerințelor actuale ale angajatorilor printr-un bagaj de cunoștințe precum limba de circulație internațională și competențe digitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *