Fădor: „România va avea suficient gaz în depozitele naționale încât să fie acoperit necesarul pentru iarnă”

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a declarat, astăzi, faptul că România va avea suficient gaz în depozitele naționale astfel încât necesarul energetic pentru sezonul rece să fie acoperit.

„România va avea suficient gaz în depozitele naționale încât să fie acoperit necesarul energetic pentru iarnă. În acest moment, depozitele de gaz metan ale țării sunt 47% pline, ceea ce înseamnă că țara noastră a acționat mult mai repede decât calendarul pe care l-a stabilit Comisia Europeană pentru statele membre. Ținta pentru 1 august este de 46%, iar România a depășit-o încă din prima jumătate a lunii iulie. Suntem înaintea calendarului european de acumulare a rezervelor pentru iarnă ca urmare a faptului că o mare parte din gazul metan extras în România este stocat. Astăzi a fost atins procentul record de 70% de gaz din producția internă trimis în depozitele naționale”.

Angelica Fădor a mai declarat faptul că obiectivul stabilit la nivel european este ca, până la data de 1 noiembrie 2022, depozitele de gaz metan ale tuturor statelor membre să fie cel puțin 80% pline. Prin menținerea ritmului accelerat România va reuși să atingă acest procent înainte de termen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *