Târg’șorul Dornelor, o experiență locală autentică în mijlocul Congresului European de GO

În perioada 24-26 iulie 2022 va avea loc primul târg de produse locale din Țara Dornelor. Acesta este organizat cu prilejul găzduirii celui de-al 64-lea Congres European de GO, care va avea loc la Vatra Dornei între 22 iulie și 6 august 2022, fiind așteptați peste 500 de participanți din 36 de țări.

În calitate de parteneri ai evenimentului, Asociația de Ecoturism Țara Dornelor facilitează participarea producătorilor locali din destinația de ecoturism la Târg’șorul Dornelor. Acesta se va desfășura, în aer liber, în cadrul Complexului de Agrement și Loisir din Vatra Dornei, lângă Sala Sporturilor, unde jucătorii de GO vor fi angrenați în competiții pe toată durata evenimentului.

La târg sunt așteptați peste 500 de oaspeți veniți din 36 de țări din Europa și din Asia, precum și localnici și turiști care ajung în Țara Dornelor în această perioadă.

În cadrul târgului, producătorii vor asigura atât mâncare caldă, cu specific local, gătită la ceaun sau pe plită, precum și preparate din carne, din pește, brânzeturi certificate ca produse montane, prăjituri și plăcinte, siropuri și dulcețuri. Nu vor lipsi nici suvenirele personalizate realizate de firme locale și de meșteri populari iscusiți. Țesăturile, costumele tradiționale, sculpturile în lemn sau ouăle încondeiate sunt câteva dintre atracțiile care vor pune în lumină tradiția și cultura locală a zonei. Căsuțele din lemn care vor găzdui produsele locale sunt puse la dispoziție gratuit de către primăria orașului.

Congresul European de GO este cel mai mare eveniment anual din Europa la GO și atrage participanți din toate colțurile Europei și din țările asiatice cu o lungă tradiție a practicării acestui joc.

Evenimentul din acest an, o premieră pentru România, este organizat de Asociația Dorna GO, Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei și Federația Europeană de GO. În perioada de debut a Congresului, în Țara Dornelor, destinația de ecoturism a Bucovinei, și-au anunțat participarea inclusiv oficialități de la nivel național și internațional, precum ambasadorul Japoniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.