Știrile zilei de5 decembrie 2023

Comuna Ciocănești a fost înscrisă în competiția Best Tourism Villages, alături de alte cinci localități din țară

Anunțul a fost făcut chiar de către Constantin Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, în cursul acestei săptămâni. El a declarat că șase localități din întreaga țară s-au înscris în competiția Best Tourism Villages, o inițiativă a Organizației Mondiale a Turismului dedicată recunoașterii satelor care sunt exemple remarcabile de destinații turistice rurale.

În afară de comuna Ciocănești, din țara noastră s-au mai înscris și localitățile Biertan Rășinari și Râu Sadului, din județul Sibiu, Costești, din județul Vâlcea, și Eibenthal, din județul Mehedinți.

„România se poziționează foarte bine la nivel internațional din punct de vedere al turismului rural, respectiv al agroturismului. Tradițiile noastre, meșteșugurile populare și diferitele obiceiuri gastronomice și de trai sunt elemente definitorii pentru o experiență de vacanță cu adevărat autentică. Prin urmare, am încredere că localitățile înscrise în cadrul competiției se vor bucura de succes”, a declarat ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin Daniel Cadariu.

În primă fază, candidaturile au fost evaluate de specialiști din cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, pe baza informațiilor transmise de comune. Specialiștii au luat în considerare criteriile de selecție și de eligibilitate, conform unui ghid oferit de către minister. Într-o fază ulterioară au fost demarate și verificările pe teren, în vederea verificării informațiilor transmise de către localități.

În perioada următoare va fi stabilit un punctaj pentru fiecare sat intrat în concurs. Primele trei localități care vor acumula cele mai multe puncte vor deveni propunerile țării noastre pentru concursul derulat de Organizația Mondială a Turismului, fiind considerate calificate în etapa desfășurată la nivel mondial, alături de propunerile celorlalte țări participante.

Satele care vor fi desemnate Best Tourism Villages vor deveni membre ale unei rețele care facilitează schimbul de informații, experiențe și de bune practici. Rețeaua include experți, parteneri publici și privați din domeniul promovării turismului pentru dezvoltarea rurală. Destinațiile rurale incluse în rețea pot fi considerate studii de caz în documentele de politici ale Organizației Mondiale a Turismului și promovate în recomandări și la evenimente pentru dezvoltarea rurală și turism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *