Știrile zilei de5 decembrie 2023

Angelica Fădor: „Astăzi a fost votată Legea Zonelor Metropolitane”

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a declarat miercuri, 22 iunie 2022, faptul că a fost votată Legea Zonelor Metropolitane, un proiect care ar urma să reglementeze modalitatea de constituire, dar și de delimitare a zonelor metropolitane din întreaga țară.

„Săptămâna aceasta a fost votată Legea Zonelor Metropolitane, un proiect ce reglementează modalitatea de constituire și delimitare a zonelor metropolitane, care vor funcționa ca asociații de dezvoltare intercomunitară în jurul municipiilor reședință de județ și a altor municipii”.

Mai mult decât atât, Angelica Fădor a transmis faptul că legea va duce la eliminarea diferențelor economice, sociale și regionale prin aplicarea strategiilor de dezvoltare metropolitană.

„Prin această lege sunt înlăturate diferențele economice, sociale și regionale prin consolidarea relațiilor urban/rural, centru/periferie și vor putea fi aprobate și aplicate strategii integrate de dezvoltare metropolitană. De asemenea, autoritățile locale pot să atragă mai ușor fonduri pentru transportul în comun, infrastructură educațională sau socială”, a declarat Angelica Fădor.

1 comentariu publicat:

  1. Dantes

    Dar celebra șosea de viteză cu patru benzi și centură ocolitoare promisă peste câte zeci de ani va ajunge în zonă? O apucă actuala generație de la grădiniță până iese la pensie? Sau vor suporta în continuare traficul greu din orașe care distruge și drumurile și locuințele?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *