Vineri debutează a IX-a ediție a Cupei AQUA Carpatica la minifotbal

Interesul stârnit de cea de-a IX-a ediție a Cupei AQUA Carpatica la minifotbal a fost unul pe măsura așteptărilor organizatorilor, numărul de locuri pentru competiția de la Vatra Dornei ocupându-se în doar câteva zile de la anunțul oficial.

16 echipe din întregul județ se vor întrece de vineri după-amiază și până duminică pe Stadium Yanis, din cartierul Unirii, pentru premiul cel mare în valoare de 5.000 de lei.

Competiția din acest este una specială, fiind dedicată memoriei celui care a inițiat-o în anul 2012, fostul vicepreședinte AQUA Carpatica, Stelian Chiforescu, de la a cărei dispariție fulgerătoare se comemorează doi ani chiar mâine, pe 12 mai.

Amicii Suceava, Black Hill, Carpathian Springs, Cosmos, FC Liceenii, FC Rotanis, Fireball, Juniors Vatra Dornei, Las Vegas Suceava, Viitorul Rădăuți, Luceafărul, Milano Vatra Dornei, MobForest, RO Army, UM Argestru și Viitorul Foresta sunt protagonistele ediției de anul acesta.

Tragerea la sorți va avea loc joi, 12 mai, în prezența organizatorilor, a arbitrilor și a căpitanilor de echipă, aceasta putând fi urmărită și online pe Facebook, pe Orion Media. Locul al doilea va primi 2.500 de lei, locul al treilea, 1.200 de lei, iar echipa care va pierde finala mică se va alege cu 700 de lei.

De asemenea, vor primi distincții importante și fotbaliștii care se vor remarca în mod deosebit pe durata turneului, cel mai bun portar, cel mai bun jucător și golgheterul întrecerii urmând să fie recompensați de către organizatori cu câte 200 de lei. Premii speciale vor fi acordate, la fel ca și la edițiile precedente, și celor mai tineri dintre jucătorii care se vor evidenția pe durata competiției, cea mai bună tânără echipă fiind recompensată cu 1.000 de lei.

„Pasiunea pentru sport și pentru dezvoltarea comunității locale este o moștenire pe care Jean Valvis, președinte-director general AQUA Carpatica, alături de Adrian Chiforescu, brand manager Valvis Holding, o duc mai departe cu bucurie și mândrie. Aceștia privesc cu încredere către viitor și către tinerii talentați din zonă care iubesc acest sport și își doresc să îi încurajeze și să îi susțină punând încă o cărămidă la proiectul frumos și îndrăzneț început în urmă cu zece ani de Stelian Chiforescu. Vă așteptăm cu drag la Vatra Dornei să ne bucurăm împreună de competiție și de fairplay”, se precizează într-un comunicat al sponsorului turneului.

Primul meci din grupe este programat pentru ziua de vineri, 13 mai, de la ora 15:00, sferturile de finală se vor juca sâmbătă, 14 mai, de la ora 18:30, iar semifinalele duminică dimineața de la 10:00.

Finalele se vor disputa duminică de la 14:30, festivitatea de premiere fiind programată de la 16:30, premiile urmând a fi înmânate de către Christos Valvis, project-manager Aqua Carpatica, alături de membrii familiei Chiforescu.

Toate meciurile turneului vor fi arbitrate de către Vasile Tacu şi Ghiţă Ignătescu, arbitrii apreciați și la edițiile precedente ale competiției dornene. La ultima ediție, organizată înainte de pandemie, în anul 2019, au fost înscrise 14 echipe. Turneul a fost adjudecat, pentru a doua oară consecutiv, de către echipa Cosmos, după ce a dispus în finală cu 5-4 de echipa Fireball.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *