Sania de la CSȘ, singura disciplină de iarnă cu participări și la Campionatele Europene și Mondiale!

În cadrul ultimei etape competiționale în proba de sanie a acestui sezon, în perioada 16-20 martie 2022, sportivii de la Clubul Sportiv Școlar din Vatra Dornei au luat parte la Campionatele Naționale Școlare și Concursul Național de Sanie-Starturi, pe gheața patinoarului din Miercurea Ciuc, reușind performanțe remarcabile: 20 de medalii de aur, 25 de medalii de argint și 15 medalii de bronz.

Dornenii, antrenați de profesorii Ștefan Mușei, Gheorghe Rusu și Ilie Rusoiu, au câștigat toate probele pe echipe, adjudecându-și astfel toate cele patru titluri naționale puse în joc, iar la trei dintre cele patru ștafete, a doua echipa a clubului și-a adjudecat titlul de vicecampioană națională!

Sportivul Vlad Mușei a câștigat toate probele de juniori (2A, 2B și 1), devenind triplu campion național școlar la simplu și dublu campion național cu echipa. În proba de dublu, trei echipaje dornene au reușit să se afirme la toate cele trei categorii: la juniori 2B echipajul Nicolae Todirică / Alexandru Bălan a devenit vicecampion național, la juniori 2A, locul al doilea a fost adjudecat de dubloul Cezar Joldescu / Andrei Deac, iar locul al treilea de către cel format din Nicolae Todirică și Alexandru Bălan.

La juniori 1, vicecampioni au devenit Cosmin Handaric / Miruna Buculei, în timp ce medalia de bronz a revenit echipajului format din Cezar Joldescu și Andrei Deac.

În aceiași perioadă, la Concursul Național și Cupa Speranțelor, concursuri dedicate copiilor, cadeților și juniorilor 2B, Clubul Sportiv Școlar din Vatra Dornei și-a mai adăugat în palmares alte zece medalii de aur, opt de argint și șase de bronz.

Trebuie menționat că în sezonul competițional 2021/2022 sportivii Vlad Mușei și echipajul de dublu Ștefan Handaric / Alexandru Ailenei au participat la Cupa Mondială de Sanie, Campionatul European și Campionatul Mondial. La Cupa Mondială de Juniori, echipajul Handaric/Ailenei a obținut clasări în primele șase poziții: un loc patru, un loc cinci și două locuri șase).

În primul sezon de Cupă Mondială la care a luat parte, sportivul Vlad Mușei a obținut rezultate onorabile: în proba pe echipe a Cupei Mondiale a încheiat pe locul al patrulea, pe locul al șaptelea la Europene și pe locul al optulea la Campionatul Mondial. La simplu, Vlad a reușit să acceadă în primii zece la două etape de Cupă Mondială, obținând un loc opt și un loc zece, iar la Campionatul Mondial un loc 17, fiind cel mai mic concurent dintre cei 38 prezenți la start.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *