Știrile zilei de3 februarie 2023

Valentin Ilucă și-a trecut în palmares o nouă serie de rezultate pozitive în urma participării la Revolution Race

Valentin Ilucă, în vârstă de 18 ani, legitimat la Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei de aproape patru ani, și-a trecut în palmares o nouă serie de rezultate demne de lăudat la mijlocul acestei luni după ce a participat la o competiție sportivă desfășurată în județul Cluj. Tânărul a luat parte la Revolution Race, un eveniment sportiv desfășurat duminică, 10 octombrie 2021.

Startul s-a dat de pe dealul pe care în anul 1437 a pornit Răscoala de la Bobâlna, unul dintre cele mai importante evenimente istorice care au avut loc în Transilvania. Dorneanul a luat parte la proba Răscoala Populară, o cursă cu o lungime de cinci kilometri și o diferență de nivel de 150 de metri, și s-a numărat printre cei peste 250 de concurenți care s-au înscris la acest eveniment.

La finalul probei, tânărul a trecut al doilea linia de sosire, cu un timp oficial de 19 minute și 51 de secunde. Cu 47 de secunde mai devreme, linia de final a fost trecută de Horea Rusu, de la Cluj Triathlon Team, care a înregistrat un timp de 19 minute și 4 secunde. Pe locul al treilea s-a clasat Bogdan Marian Nițu, cu un timp de 22 de minute și 55 de secunde. Timpul pe care Valentin Ilucă l-a scos pe traseu i-au mai adus, pe final de competiție, alte două rezultate pozitive, obținând locul întâi la categoria de vârstă 18-29 de ani, dar și locul secund în clasamentul general.

„A fost o cursă frumoasă, la care mă bucur foarte mult că am participat. Am ales să alerg în proba de cinci kilometri, cu o diferență de nivel de aproximativ 150 de metri, denumită Răscoala Populară. Pe parcursul întregii probe am reușit să mă mențin la conducere, însă pe final s-a remarcat concurentul care a reușit să mă întreacă și să se claseze pe prima poziție, fapt pentru care îl felicit pe această cale. Vreau să le mulțumesc organizatorilor pentru desfășurarea acestui eveniment și îi felicit pentru efortul pe care l-au depus. Mulțumesc, în același timp, și antrenorului meu, dar și clubului pe care îl reprezint pentru întreaga susținere”, ne-a mărturisit sportivul dornean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *