Reușită de excepție! „Blue Moon”, filmat la Cabana Gigi Ursu din Vatra Dornei, premiul cel mare la San Sebastian

Filmul românesc „Blue Moon”, realizat în întregime la Cabana Gigi Ursu și în Vatra Dornei, a câștigat, în această seară, premiul cel mare la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian. Pelicula regizată de Alina Grigore a fost distinsă, în urmă cu puțin timp, cu Golden Shell, cel mai mare premiu acordat unui lungmetraj înscris în competiția oficială a festivalului din Spania.

Pelicula românească „Blue Moon” urmărește călătoria psihologică a unei tinere spre procesul său de dezumanizare. În încercarea de a urma studii superioare și de a scăpa de violența familiei disfuncționale, Irina se transformă din victimă în agresor ca urmare a agresiunii subtile pe care trebuie să o îndure. O experiență sexuală cu un artist o determină să lupte împotriva oricărui tip de agresiune și să își urmeze scopul de a fugi la București.

Filmările au avut loc, în mare parte, în Munții Giumalău. Echipa și actorii au fost găzduiți de Gabriela și Geta Ursu la cabana din zonă, acolo unde se petrece și acțiunea filmului. Întreaga echipă a vizitat două veri la rând locația pentru a testa cu directorul de imagine diferite viziuni estetice. Colaborarea a implicat o muncă de aproximativ 2-3 ani cu actorii, editorul și directorul de imagine, cu scopul de a cerceta viziuni estetice și de a experimenta felul în care pot fi surprinse situațiile scenice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.