Știrile zilei de21 octombrie 2021

Elevii de la Liceul Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei, olimpici la fizică. Dornenii au obținut două premii și două mențiuni

Catedra de Fizică a Liceului Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei s-a manifestat, în ultimii ani, prin participarea notabilă la diferite evenimente științifice atât pe plan local, cât și pe plan național, iar activitatea recentă la care elevii și profesorii liceului și-au adus contribuția cu rezultate foarte bune a fost Olimpiada de Fizică, organizată recent de Societatea Română de Fizică.

Patru elevi de la Liceul Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei, îndrumați de profesorii Liliana Aflorei și Mirela Barcău, au participat la Olimpiada de Fizică. Competiția s-a desfășurat online, cu două dispozitive tehnice, în mod transparent, fiind pus accentul pe calitatea pregătirii elevilor dorneni. Lucrările au fost scanate, iar mai apoi corectate la nivel național.

Rezultatele obținute sunt recunoscute și ele la nivel național, acolo unde liceul din Vatra Dornei începe să capete prestigiu și să se bucure de o apreciere tot mai mare. Elevul Valentin Nimigean, îndrumat de profesoara Mirela Barcău, a obținut premiul al treilea, în timp ce Luca Hodiș, îndrumat de profesoara Liliana Aflorei, a obținut o mențiune și s-a clasat pe locul al treilea la nivel de județ.

O altă mențiune a fost obținută de Cristina Lupuleasa, îndrumată de profesoara Mirela Barcău.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.