Sportivii dorneni au cucerit zece medalii la Campionatul Național de Alergare Montană și la Cupa Rarăul

La finalul săptămânii trecute, în perioada 18-19 septembrie, municipiul Câmpulung Moldovenesc a găzduit etapa finală a Campionatului Național de Alergare Montană, dar și Cupa Rarăul la atletism. La cele două evenimente au luat parte peste 100 de atleți legitimați la cluburile din țara noastră, dintre care 51 de participanți la probele de feminin și 56 de participanți la probele de masculin.

Mai mulți atleți legitimați la Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei (CSM Dorna) au făcut deplasarea, în weekend, la Câmpulung Moldovenesc, de unde s-au întors acasă cu zece medalii obținute la diferite categorii, cu un titlu de campion național și un titlu de vicecampion național.

Andrei Ihnatiuc (CSM Dorna și CSȘ Rădăuți) și-a adjudecat titlul de campion național în proba de șase kilometri, la categoria Juniori I, cu un timp de 31 de minute, 15 secunde și 68 de sutimi. Pe locul al doilea s-a clasat Dumitru Florin Gut, legitimat la CSM Bistrița și CS Gloria 2008, cu un timp de 32 de minute, 35 de secunde și 16 sutimi. Locul al treilea a fost ocupat de Marius Valentin Popa, legitimat la CSȘ Sighișoara și SCM Gloria Buzău, cu un timp de 33 de minute, 12 secunde și 37 de sutimi.

În aceeași probă, la categoria Juniori I, au luat startul și alți patru dorneni. Pe locul al cincilea s-a clasat Petru Iulian Pop, cu un timp de 34 de minute, 13 secunde și 22 de sutimi, în timp ce locul 13 a fost ocupat de Petru Robert Kore, cu un timp de 39 de minute, 49 de secunde și 59 de sutimi. Pe locul 16 s-a poziționat Mihai Alexandru Moroșan, cu un timp de 41 de minute, 11 secunde și 30 de sutimi, iar pe locul 21 a urcat Valentin Sorin Ilucă, cu un timp de 49 de minute, 1 secundă și 41 de sutimi.

Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei a cucerit și un titlu de vicecampion național, de această dată pe echipe, la categoria Juniori I. Astfel, pe poziția a doua a podiumului au urcat Petru Robert Kore, Andrei Ihnatiuc, Mihai Alexandru Moroșan și Valentin Sorin Ilucă. Locul întâi a fost cucerit de echipa de la ACS Școala Alergării CSSA, în timp ce locul al treilea a fost ocupat de LPS Botoșani.

La Câmpulung Moldovenesc s-a desfășurat și Cupa Rarăul, unde dornenii au reușit să cucerească cinci medalii. Claudia Ionela Costiuc a câștigat o medalie de aur la categoria Open, Alexandru Prâsneac și-a adjudecat o medalie de aur la categoria Juniori III, în timp ce medalia de argint a fost adusă acasă de Petru Bobea. O altă medalie de aur a fost câștigată de Corina Colibaba la categoria Copii I, iar o altă medalie de argint a fost adjudecată de Lucas Colibaba la categoria Prichindel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *