In memoriam: Caliopia Pintilie

Doamna profesoară Caliopia Pintilie, un adevărat înger pământean, a văzut de-a lungul vieții doar cerurile din oameni, doar acele lucruri bune care ne fac demni de creația lui Dumnezeu. Și pentru că a ales să vadă frumosul a și predicat, de la catedră sau de dincolo de porțile școlii, să ne trăim viețile liniștit, lăsând dramele deoparte, și asta deoarece viața este mult prea scurtă pentru a cădea în capcana egoului manipulator și chinuitor.

Toți cei care au cunoscut-o, de la elevi și până la colegii profesori, de la prieteni și până la vecini, i-au admirat această trăsătură fabuloasă, aceea de a-și trăi viața cu zâmbetul pe buze, de a aborda nevoile pământești în moduri cerești, dar și de a-i încuraja pe toți cei care i-au intrat în viață că nu sunt nedemni de iubirea și darurile lui Dumnezeu.

Starea de pace este extrem de creatoare, stimulatoare, dar mai ales înveselitoare. Tinerii nu suportă să lucreze cu cineva care este aspru, dur sau antipatic. Ei vor oameni care îi inspiră, iar doamna profesoară a inspirat din plin tocmai datorită faptului că a fost plăcută, deschisă și cu o personalitate atractivă. Șarmul, umorul, optimismul, onestitatea și omenia, la care se adaugă profesionalismul de care a dat dovadă în anii petrecuți la catedră, au făcut din doamna Caliopia Pintilie nu doar un profesor de top, ci și o ființă aleasă care a vegheat asupra celor din jur.

Drum lin către cer și fie ca lumina pe care ați aprins-o în fiecare dintre noi să o dăm mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *