VIDEO. Jucători de GO din trei țări europene au participat, la Dorna Arini, la Grand Prix-ul Internațional SEYGO Tour

Comuna Dorna Arini a găzduit, în perioada 24-28 august 2021, un interesant concurs de GO, sala mare a Căminului Cultural „Savin Alexievici” fiind loc de desfășurare pentru Grand Prix-ul Internațional SEYGO Tour, destinat juniorilor europeni. Organizat de către Secția de GO a Clubului Sportiv Municipal Vatra Dornei, turneul a adus peste 80 de persoane în Țara Dornelor, dintre care 57 de juniori au fost participanți din Croația, România și Ucraina.

„Am avut un grup de 57 de copii și un grup de 80 de persoane în total. Am avut un grup de copii din Ucraina, un grup din Croația, grupuri de copii din București, Timișoara, Cluj și Bistrița. Consider că a fost un turneu reușit. Am avut multe de învățat din organizarea acestui eveniment și consider că a fost o pregătire foarte bună pentru turneul din anul 2022. Anul viitor vom avea nevoie de tot sprijinul din partea dornenilor și a tuturor oamenilor din Țara Dornelor pentru că va fi un turneu deosebit. Vreau să mulțumesc gazdelor de la Dorna Arini. Locul este superb și îi mulțumesc primarului din comună pentru sprijin. Vreau să mulțumesc pensiunilor Mara și Teodora pentru cazare. Le mulțumesc și celor de la Șincarom pentru tot sprijinul logistic”, a declarat Cătălin Țăranu.

Grand Prix-ul Internațional SEYGO Tour a fost desfășurat în cadrul a două concursuri, SEYGO și SEYGO Începători. La concursul Tsumego, România s-a clasat pe podium cu doi jucători la categoria U20. Primul loc a fost ocupat de Ovsiienko Vsevolod, campionul european en-titre, pe locul al doilea a urcat George Gigoi, din București, iar pe locul al treilea s-a clasat Dragoș Boldeanu, din Brăila.

La categoria U12, primul loc a fost câștigat de Robert Grosu, din București, în timp ce poziția a doua a fost adjudecată de Stjepan Medak, din Croația. Locul al treilea a fost ocupat de Maria Chernova, din Ucraina. La concursul SEYGO Începători, toate cele trei locuri ale podiumului au fost ocupate de jucători din România. Pe prima poziție s-a clasat Patrick Dumitrescu, din București, pe locul al doilea a urcat Andi Gal, din Timișoara, iar locul al treilea a fost ocupat de Andrei Boiarinof (CSM Dorna).

În cadrul concursului Tsumego, CSM Dorna a obținut patru locuri de podium, prin jucătorii Bianca Petrescu (locul al treilea), Alexandra Oprișan (locul al treilea), Maria Sincari (locul al doilea) și Ștefania Lostun (locul al treilea). În același timp, s-a evidențiat în turneul SEYGO și jucătoarea Ștefana Macovei, de la CSM Dorna, cu patru victorii din cele cinci partide jucate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *