Filmul românesc „Tata mută munții” se vede în premieră, în prezența echipei, la Vatra Dornei

Filmul românesc „Tata mută munții”, thrillerul care te ține cu sufletul la gură semnat de Daniel Sandu, va putea fi văzut într-o proiecție specială, în prezența echipei, pe Pârtia de schi Veverița, vineri, 13 august 2021, începând cu ora 21:00.

Inspirat dintr-o întâmplare reală, filmul surprinde momentul în care Mircea Jianu, un fost ofițer de informații, află că fiul său a fost declarat dispărut în munți. Acesta se duce în grabă spre locul tragediei, ca orice părinte îngrijorat, în speranța că îl va găsi pe tânăr viu și nevătămat. Dar după câteva zile de căutări zadarnice, Mircea decide să își adune propria echipă de salvatori, intrând în conflict cu echipa locală. Încet, încet, tatăl care, în frământarea lui refuză să accepte evidența, devine prizonierul unei bătălii încrâncenate dintre om și natură.

Spectatorii din Vatra Dornei vor putea vedea filmul in cadrul unui eveniment unic pe marele ecran și vor avea ocazia să se întâlnească cu regizorul Daniel Sandu la proiecția de vineri în aer liber pe Pârtia de schi Veverița. În caz de vreme nefavorabilă, proiecția va fi mutată la Casa de Cultură „Platon Pardău”, de la aceeași oră.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Vatra Dornei, prin Casa de Cultură „Platon Pardău” și Salvamont Vatra Dornei.

„Talentul lui Sandu a fost anunțat încă din premiatul său lungmetraj de debut, „Un pas în urma serafimilor”, în care a explorat experiențele chinuitoare ale unui tânăr, preot în devenire, într-un seminar ortodox. În „Tata mută munții” accentul cade din nou pe conflictele interioare ale personajelor cu un dramatism perfect conturat”, au scris cei de la The Hollywood Reporter.

În distribuția filmului realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, în coproducție cu Film i Vast, Filmgate Films, Studioul Cinematografic al Ministerului Culturii, Mindset Productions și Televiziunea Română, susținut prin Programul MEDIA Europa Creativă, spectatorii îi vor putea recunoaște pe actorii Adrian Titieni, Valeriu Andriuță, Judith State, Tudor Smoleanu, Elena Purea și Radu Botar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.