Știrile zilei de4 decembrie 2023

Claudia Costiuc, de la CSM Dorna, reprezintă România la Campionatul European de Atletism U20 din Estonia

În perioada 15-18 iulie 2021, de joi și până duminică, în orașul Tallin, din Estonia, se desfășoară Campionatul European de Atletism pentru Juniori I (U20). La această competiție, România este reprezentată de un lot format din 17 sportivi, trei dintre aceștia fiind legitimați la cluburile din județul Suceava. Din lotul României face parte și o sportivă din municipiul Vatra Dornei, de la CSM Dorna.

Claudia Costiuc, legitimată la Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei, Talida Sfarghiu și Mădălina Sîrbu, ambele fiind legitimate la Clubul Sportiv Municipal „Rarăul” Câmpulung Moldovenesc și Clubul Sportiv Municipal Suceava, sunt cele trei atlete din județul Suceava care poartă drapelul românesc la Campionatul European de Atletism pentru Juniori I (U20) din Estonia.

Cele trei sportive din județul Suceava vor lua startul la patru probe de atletism:

🔸 Claudia Ionela Costiuc, proba de 800 de metri;
🔸 Talida Sfarghiu, probele de 800 de metri și 1.500 de metri;
🔸 Mădălina Sîrbu, probele de 3.000 de metri și 5.000 de metri;

Claudia Ionela Costiuc, sportiva legitimată la CSM Dorna, este cea mai mică participantă din întreaga delegație a României, fiind la categoria Juniori II, în primul an, având o vârstă de doar 16 ani, iar la Campionatul European de Atletism pentru Juniori I, tânăra va alerga în proba de 800 de metri.

„Am foarte mare încredere în sportiva mea, cu toate că este mai mică de vârstă, și cred că are toate șansele să prindă finala. Pe lângă locul de podium pe care dorim să îl obținem, avem în vedere și acumularea de experiență, de care avem nevoie pentru participarea la Campionatul European U18 din Israel, unde ne propunem să cucerim o medalie”, a transmis antrenorul sportivei din Vatra Dornei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *