VIDEO/FOTO. Detaliile accidentului de la Dorna Candrenilor. Dosar penal, imagini de pe camerele de supraveghere

Noi detalii au apărut în spațiul public cu privire la accidentul rutier petrecut la finalul săptămânii trecute la Dorna Candrenilor. Inițial, cazul a fost preluat de Secția 15 Poliție Rurală Vatra Dornei. Pentru că șoferul a declarat că nu a suferit leziuni corporale, cazul a fost soluționat ca accident soldat cu pagube materiale, iar șoferului i-a fost aplicată o sancțiune contravențională. Însă situația s-a schimbat în momentul în care conducătorul autovehiculului s-a prezentat la spital cu leziuni, iar medicii au anunțat polițiștii, care au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

IPJ Suceava a anunțat zilele acestea că a fost deschis un dosar penal în urma producerii accidentului rutier de duminică, de la Dorna Candrenilor, când un autovehicul a părăsit partea carosabilă și a intrat într-o locuință aflată în imediata apropiere a șoselei. Agenții din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei au fost sesizați luni, la o zi după producerea incidentului rutier, de către medicii de la Spitalul Municipal Vatra Dornei, că la Compartimentul de Primiri Urgențe s-a prezentat un bărbat pentru a primi îngrijiri medicale, ca urmare a producerii unui accident rutier.

Luni, la data de 12 iulie 2021, la spitalul din municipiul Vatra Dornei s-a prezentat un tânăr în vârstă de 21 de ani, cu domiciliul în comuna Slobozia Bradului, din județul Vrancea, pentru a avea parte de îngrijiri medicale. Tânărul a declarat că a fost implicat într-un accident rutier, iar medicii au stabilit diagnosticul „traumatism coapsă dreaptă, accidentat ușor, declarativ accident rutier”. După ce au fost sesizați de către reprezentanți ai unității medicale, polițiștii dorneni au întocmit un dosar penal pe numele bărbatului pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Cum s-a produs accidentul rutier de la Dorna Candrenilor

Un accident rutier s-a produs în cursul zilei de duminică, 11 iulie 2021, la Dorna Candrenilor. Conform informațiilor deținute de jurnaliștii Monitorului de Dorna, incidentul rutier s-a petrecut la orele prânzului. Din cauza vitezei, o autoutilitară înmatriculată în județul Vrancea a părăsit carosabilul și a intrat în curtea unei gospodării. După ce a rupt un gard, autoutilitara s-a oprit într-un copac.

Potrivit cercetărilor, tânărul din județul Vrancea a condus duminică, în jurul orei 12:05, o autoutilitară marca Iveco, de culoare alb, pe DN 17, în comuna Dorna Candrenilor, pe direcția dinspre Poiana Stampei spre Vatra Dornei. Pentru că avea alte preocupări în timpul condusului, șoferul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă prin dreapta și a intrat în coliziune cu un gard, iar apoi cu un imobil. În cele din urmă, autovehiculul s-a oprit într-un copac.

După producerea accidentului, șoferul vehiculului a declarat că nu a suferit leziuni corporale, fapt pentru care evenimentul a fost soluționat de agenții din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei ca un accident soldat cu pagube materiale. Bărbatul a fost ulterior sancționat contravențional. Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost negativ.

Accidentul, surprins de camerele de supraveghere

Accidentul rutier de la Dorna Candrenilor a fost surprins de camerele de supraveghere montate în zonă. La acel moment, proprietarii s-ar fi aflat în casă și dormeau, fiind treziți de zgomotul puternic de afară. În imaginile video se poate observa cum autoutilitara circula cu viteză, iar după ce a părăsit șoseaua a rupt șase stâlpi metalici din componența gardului, s-a izbit cu putere în casa din gospodărie, iar mai apoi s-a oprit într-un copac aflat chiar lângă casă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *