Claudia Costiuc și Alexandru Prâsneac au câștigat două medalii de aur la o competiție de atletism din Chișinău

Sâmbătă, pe 4 iulie 2021, pe Stadionul Dinamo din Chișinău, din Republica Moldova, s-a desfășurat evenimentul sportiv Moldovan Youth Challenge 2021, o competiție internațională dedicată atleților din categoria Juniori 2 (U18). Delegația României a fost formată din nouă sportivi, dintre care trei atleți sunt legitimați la Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei. Sportivii dorneni au dat dovadă de o pregătire exemplară, fapt pentru care s-au întors acasă cu două medalii de aur câștigate.

Competiția desfășurată la Chișinău s-a adresat sportivilor din Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Georgia, România, Turcia și Ucraina. Din delegația României, formată din nouă atleți și trei antrenori, au făcut parte și sportivii dorneni Claudia Ionela Costiuc, Robert Petru Kore și Alexandru Prâsneac.

Pregătirea continuă de care au parte dornenii de la Secția de Atletism din cadrul Clubului Sportiv Municipal din Vatra Dornei au dus la dobândirea, la acest concurs, a două medalii de aur. Astfel, Claudia Costiuc a luat startul probei de 400 de metri. Tânăra a trecut linia de final după 57 de secunde și 18 milisecunde, timp care i-a adus primul loc al podiumului, dar și o medalie de aur.

Alexandru Prâsneac a alergat în proba de 800 de metri, o cursă pe care a terminat-o cu un timp de 1 minute, 56 de secunde și 50 de milisecunde. Sportivul dornean a reușit să prindă prima poziție a podiumului și să se întoarcă acasă cu o medalie de aur. Robert Petru Kore a alergat în proba de 400 de metri. În urma timpului înregistrat, atletul a ocupat cea de-a patra poziție a clasamentului.

Antrenorul tinerilor sportivi dorneni s-a arătat extrem de încântat de evoluția elevilor săi. El a declarat, pentru Monitorul de Dorna, că atleta Claudia Costiuc urmează să meargă în cantonament alături de lotul național al României, un stagiu de pregătire care urmează să se desfășoare la Craiova. Tânăra se pregătește pentru participarea la Campionatul European U20 din Estonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *