Știrile zilei de27 ianuarie 2022

Dorneanul Valentin Ilucă și-a trecut în palmares o nouă medalie de aur după participarea la Rodnei Sky Race

Tânărul sportiv Valentin Ilucă, în vârstă de 18 ani, legitimat de trei ani la Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei, și-a trecut în palmares o nouă medalie de aur adjudecată în urma participării la competiția Rodnei Sky Race, ediția anului curent, desfășurată pe 3 iulie 2021, la Borșa. Valentin Ilucă se află la cea de-a doua medalie de aur câștigată în decurs de nici două săptămâni. În perioada 26-27 iunie 2021, atletul a participat la competiția Roșia Montană Marathon, desfășurată în județul Alba, la proba de cros, probă terminată pe prima poziție din peste 170 de concurenți.

La evenimentul sportiv desfășurat în stațiunea Borșa, din județul Maramureș, atletul a luat startul în proba desfășurată pe Traseul Galațiului, o cursă cu o lungime de 17,5 kilometri și cu o diferență de nivel de 1.100 de metri. Două ore mai târziu, Valentin Ilucă avea să fie primul sportiv care trecea linia de sosire, cu un timp oficial înregistrat de 2 ore, 2 minute și 22 de secunde.

Pe locul al doilea, la o diferență de aproape nouă minute, s-a clasat atletul Dan Cristian Cocota, cu un timp de 2 ore, 11 minute și 9 secunde, în timp ce locul al treilea a fost ocupat de sportivul Nandor Bandi, cu un timp de 2 ore, 19 minute și 10 secunde. Timpul înregistrat de sportivul legitimat la CSM Dorna i-a adus o nouă medalie de aur de trecut în palmares.

„Am luat startul acestui eveniment cu gândul de a încheia cât mai repede cursa pentru că este deja a cincea cursă într-o singură lună și se simte oboseala de pe traseu, dar și de pe drum. Din fericire, am reușit să dobândesc o medalie de aur, lucru care mă face extrem de fericit. Cursa a fost una foarte grea, de 17,5 kilometri, cu o diferență de nivel de 1.100 de metri. Diferența de nivel a fost acumulată în primii kilometri, fiind vorba, la propriu, de cățărare. Mi-a fost foarte greu să urc din cauza noroiului de pe traseu, iar ploaia nu mi-a dat pace toată cursa”, ne-a declarat sportivul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.