Angelica Fădor vrea să afle de la ministrul de resort care este strategia pentru revigorarea turismului

În contextul pandemiei cu noul Coronavirus, deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor i-a adresat o întrebare, în cadrul Parlamentului României, ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, cu privire la măsurile pentru redresarea HoReCa, dar și a turismului.

„Pandemia de COVID-19 a pus o presiune fără precedent asupra turismului și a sectoarelor grupate sub umbrela HoReCa, ca urmare a restricțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului, precum și a reticenței oamenilor față de călătoriile interne și internaționale. Scăderile au fost importante, în anul 2020 operatorii economici încasând cu circa 60-70% mai puțin față de anul 2019. Conform datelor INS, în anul 2020, sosirile turiștilor în România au fost de 6,3 milioane, în scădere cu 52,3% față de anul 2019. Aproape 93% dintre aceștia au fost turiști români și doar 7% au fost străini”, motivează Angelica Fădor în întrebarea adresată în scris ministrului Claudiu Năsui.

Deputatul Angelica Fădor afirmă că județul Suceava, unul dintre județele care are dezvoltată o rețea importantă de structuri de primire turistică și unități de alimentație publică, a avut pierderi înregistrate atât în mod direct de acest unități turistice, dar și indirect, de producătorii locali, furnizori pentru aceste structuri. În ultima perioadă au existat mai multe dezbateri referitoare la identificarea soluțiilor necesare pentru sprijinirea sectorului HoReCa și a turismului.

În acest context, deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a solicitat ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, răspunsuri la mai multe întrebări referitoare la măsurile luate în calcul de minister pentru redresarea sectoarelor HoReCa și turismului.

🔸 Care este strategia pe termen scurt și mediu pentru redresarea industriei HoReCa?
🔸 Dacă ați purtat discuții cu reprezentanți ai industriei ospitalității, ce propuneri venite din partea acestora vor fi implementate de ministerul pe care îl conduceți în această strategie?
🔸 Care este strategia MEAT pentru promovarea turistică a diferitelor zone din țară?

1 comentariu publicat:

  1. Silvia

    M-aș bucura dacă aș mai afla ceva de gazul metan. Poate doamna parlamentar acționează în acest sens!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *