VIDEO. Sportivii Alexandru Prâsneac și Claudia Costiuc, medalii de aur și argint la Cupa României la Juniori U20

Doi sportivi legitimați la Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei s-au întors acasă cu o medalie de aur și una de argint în urma participării la Cupa României la Juniori U20 la atletism. Competiția sportivă s-a desfășurat în perioada 21-22 mai 2021, la Pitești, pe Stadionul „Nicolae Dobrin” din oraș.

Alexandru Prâsneac a cucerit medalia de aur în urma clasării pe prima poziție a podiumului în proba de 800 de metri la categoria U16. La trecerea liniei de sosire, atletul a înregistrat un timp de 1 minut, 55 de secunde și 87 de sutimi, fiind la o diferență de doar 43 de sutimi de stabilirea unui record național.

Tot la Cupa României la Juniori, însă de această dată la categoria U20, sportiva Claudia Ionela Costiuc și-a adjudecat o medalie de argint și un loc secund în urma participării la proba de 800 de metri, unde a reușit să treacă linia de final după un timp de 2 minute, 9 secunde și 59 de sutimi.

„Consider că Alexandru Prâsneac ar fi putut să reușească un record național dacă antrenorii federali îl înscriau la o categorie superioară, însă medalia de aur obținută este un obiectiv important pe care am reușit să îl bifăm în acest sezon. După această evoluție, Claudia Costiuc îmi dă mari speranțe de calificare la Campionatul Mondial U20 din Kenya, la Campionatul European U20 din Estonia, la Campionatul Balcanic U20 din Turcia și la Campionatul Balcanic U18 din Serbia. Țin să îi felicit pe cei doi sportivi și le doresc o pregătire cât mai ușoară pentru următoarele competiții la care vom lua parte”, a declarat antrenorul de la CSM Dorna, Cristian Prâsneac, pentru Monitorul de Dorna.

CSM Dorna este susținut de Consiliul Local și Primăria Municipiului Vatra Dornei, alături de AQUA Carpatica, Coloana Center Vatra Dornei, Restaurant Lordinu Vatra Dornei și Black Hill Vatra Dornei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.